Magazin > Lepota & telo
153 ogledov

Urejena poraščenost

moški, telo Shutterstock
Moškim trend narekuje, da brada ni več njihova edina skrb.

"Letos na depilacijo prihaja kakih 20 odstotkov več moških kot lani, pred petimi leti tega sploh še nismo delali. Moški se večinoma odločajo za depilacijo prsi ali hrbta, preden grejo na morje," pravijo v salonu Ave.

Pod pazduho skoraj obvezno

Odstranitev dlak pod pazduho je tako pri ženskah kot pri moških že skoraj obvezna. Glavni razlog je higiena, medtem ko je odstranitev dlak na hrbtu predvsem estetska. Mnenja o depilaciji moških prsi pa so deljena.

Pogumno nad bolečine

"Moški se odločajo predvsem za depilacijsko odstranjevanje dlak s trakovi, voskom ali smolo," pravijo v salonu Fanči. V primerjavi z britjem je depilacija hrbta in prsi precej boleča, vendar jo moški dobro prenašajo, koža pa ostane gladka nekaj tednov, ugotavljajo kozmetičarke. "Za depilacijo niso potrebne nobene predpriprave, pač pa se tisti dan ne sme na sonce in v morje. Včasih se po depilaciji pojavijo mozoljčki, ki pa hitro zginejo," dodajajo v salonu Ave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.