Magazin > Lepota & telo
46 ogledov

V pulijih ne na formalno zabavo

moda Imaxtree
Dileme, kaj obleči na praznično zabavo, ni več.

Formalni sprejem

Za formalni sprejem so primerna oblačila klasično elegantnih krojev, poudarja modna oblikovalka Maja Štamol.Primerna je mala črna obleka z rokavi, ki pokrijejo roko vsaj do komolca, dolžina obleke se giblje okrog sredine kolen ali jih celo pokrije. Globoki dekolteji pa niso primerni,” pojasnjuje. Za popestritev priporočenih hladnih barv oblačil (črna, siva, temnovijoličasta in temnomodra) svetuje dodatke v srebrni ali zlati barvi oziroma kose nakita, ki niso preveč vpadljivi. Izogibajte se tudi pletenin ali pulijev.

Službene zabave

Kot nadaljuje sogovornica, službene zabave dovoljujejo več svobode, “razen če gre za zabavo vladnih služb oziroma ministrstev. V tem primeru vsaj delno upoštevamo formalne sprejeme,” dodaja. Sicer so oblačila na službenih zabavah lahko živahnejših barv in drznejših krojev. “Gre za športno elegantna in modna oblačila, nakit je lahko poseben kos – dizajnerski, ki oblačilo dopolni,” razloži Štamolova.

Zabava pri prijateljih

Za takšne vrste zabavo omejitev skorajda ni. “Lahko si dovolite vse ter pokažete svojo izvirnost in ustvarjalnost pri kombiniranju oblačil,” sklene sogovornica.Več barv in drznejši kroji le na domačih in službenih.Dolžine in izrezi so na službenih zabavah lahko nekoliko drznejši, vendar z mero dobrega okusa.Na formalne dogodke lahko oblečete tudi klasičen kostim s krilom ali hlačni kostim. Lahko pa se odločite za elegantnejšo bluzo v kombinaciji s krilom ali hlačami. Nebo je  omejitev, je moto, ki velja za izbiro oblačil na zabavah pri prijateljih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.