Magazin > Lepota & telo
87 ogledov

Vadbe, s katerimi boste doživele orgazem

telovadba ženska Shutterstock
Orgazem ni nujno povezan s seksom. To so ugotovili na univerzi v Indiani, kjer so s pomočjo raziskave odkrili, da lahko ženske med izvajanjem določenih vadb doživijo nenadzorovan orgazem.

Na univerzi v Indiani so se pred kratkim lotili raziskave, v katero so zajeli več sto žensk, starih med 18 in 63 let, ki so trdile, da so med telovadbo že večkrat doživele orgazem. Izkazalo se je, da je več kot polovica žensk, ki so bile del te raziskave, do vrhunca prišla več kot desetkrat. Za to so bile največkrat zaslužne vaje za trebušne mišice; te so do orgazma pripeljale kar 51,4 odstotka izprašank. "Ugotovili smo, da so z orgazmom največkrat povezane vaje za trebuh, plezanje po drogu ali vrvi, kolesarjenje in dvigovanje uteži," je pojasnila vodja raziskave Debby Herbenick.

Pri tem pa je najbolj zanimivo dejstvo, da nobena od žensk, ki je sodelovala pri raziskavi, ob vadbi ni razmišljala o seksu ali imela kakršnikoli seksualnih fantazij. Do orgazma je prišlo zato, ker so aktivirale osrednje mišice, pravi Herbenickova. "Ti rezultati so zelo zanimivi, saj kažejo na to, da orgazem ni nujno povezan s seksom, hkrati pa nas uči, kako deluje žensko telo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.