Magazin > Lepota & telo
24 ogledov

Vsak si lahko pomaga sam

ženska, zdravila Shutterstock
Lekarniški farmacevti so izdali priročnik o samozdravljenju.

Te dni je v Sloveniji izšel priročnik Samozdravljenje, v katerem je na jasen in pregleden način mogoče najti vse informacije o samozdravljenju manjših zdravstvenih težav ter priporočila glede uporabe zdravil brez recepta, galenskih izdelkov, zdravil naravnega izvora in zdravilnih rastlin. Knjigo so pripravili lekarniški farmacevti pod okriljem Slovenskega farmacevtskega društva.

Razumevanje je osnova

Osnova vsakega uspešnega samozdravljenja je razumevanje in odpravljanje težav, zato priročnik o tem ponuja pester nabor informacij. Prvi del priročnika je tako namenjen predvsem razumevanju in uporabi zdravil brez recepta. Drugi del se osredotoča na natančnejše opise značilnih simptomov in znakov posameznih zdravstvenih težav ter nasvetov za njihovo lajšanje. Sklepni del pa je namenjen pregledu izdelkov za lajšanje težav.

Podrobno o zdravilih

Priročnik je zelo uporaben tudi ob izgubi listka z navodili za jemanje zdravila ali tedaj, ko bi radi izvedeli učinke kombiniranja več zdravil. Prav tu se pri samozdravljenju velikokrat zatakne, zato so tovrstne informacije več kot dobrodošle.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.