Magazin > Lepota & telo
32 ogledov

Vsaka sedma ženska želi pod nož

prsi, ženska Shutterstock
Najnovejša raziskava, ki jo je izvedla britanska revija More!, je pokazala, da večina mladih deklet resno razmišlja o plastični operaciji. Od teh si kar polovica želi svoje načrte uresničiti v bližnji prihodnosti.

Britanska ženska revija More! je s pomočjo nedavne raziskave odkrila, da si vsaka sedma ženska želi plastične operacije, od teh pa kar 72 odstotkov resno razmišlja, da bo v bližnji prihodnosti svoje načrte tudi uresničila. V raziskavo so zajeli 1150 žensk, starih med 18 in 30 let. Raziskava je še pokazala, da sodelujočim lepotnim ideal predstavljajo starleta Kim Kardashian, pevki Cheryl Cole in Beyoncé ter igralka Blake Lively.

Urednica revije Chantelle Horton je ob tem dejala, da so rezultati "zelo skrb vzbujajoči" in da plastične operacije med ženskami postajajo "nekaj normalnega". "Ženske postajajo vedno bolj obsedene z misijo o ustvarjanju popolnega telesa. Plastične operacije se jim ne zdijo več nič spornega in iskreno verjamejo, da so pot do sreče," je pojasnila.

 

Za vse krive zvezdnice?

Hortonova je še dodala, da so za takšno razmišljanje v veliki meri krive prav zvezdnice, ki vse pogosteje odkrito priznavajo, da so šle pod nož. "Zvezdnice, kot sta Katie Price in Heidi Montag, so normalizirale plastično kirurgijo in iz nje naredile nekaj, kar bi morala storiti vsaka ženska."

Ob tem je zanimivo predvsem dejstvo, da še vedno obstaja ogromno zvezdnic, ki pa so odločno proti takšnemu početju. "Mnogo slavnih žensk, kot so recimo Kate Winslet, Kim Kardashian in Katy Perry, je priznalo, da prisegajo na naraven videz in da bodo pri njem vztrajale," je še dodala.

Najpopularnejše so umetne prsi

Sicer pa je raziskava še pokazala, da si največ žensk želi večjih prsi (36 odstotkov), sledi liposukcija (34 odstotkov), korekcija nosu (14 odstotkov), odstranitev maščobe okoli pasu in trebuha (6 odstotkov) ter zmanjšanje prsi (6 odstotkov).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.