Magazin > Lepota & telo
26 ogledov

Ženske izgledajo najstarejše ob sredah, ob 15.30

ogledalo, ženska Shutterstock
Nova raziskava je pokazala, da ob sredah popoldne ženske niso videti najbolje. Preverite, zakaj.

Vsako sredo ob 15.30 je bolje, da se ne gledate v ogledalo, saj boste le slabe volje. Najnovejša raziskava namreč pravi, da nivo energije takrat močno upade, stres v službi doseže vrh, posledice prežuranega vikenda pa se začnejo končno izrazito kazati na vašem obrazu.

Vikend pokaže svoje zobe

Rezultati raziskave so pokazali, da ena od desetih žensk meni, da je sreda najbolj stresen dan v službi, dve tretjini izprašank pa menita, da je energija takrat na najnižjem nivoju. Ravno to četrtino anketirank pahne v prekomerno uživanje hitre prehrane in nezdravih prigrizkov, a njihovo razpoložanje ni zato nič boljše; še več, takrat so še posebej nezadovoljne s svojim telesom. Eden od razlogov za "starejši videz" so tudi alkoholne pijače, s katerimi so čez vikend morda pretiravale. Kozmetičarka Nichola Joss je ob tem dodala, da se učinki alkohola na koži začnejo kazati po 72 urah.

Za vse skupaj je verjetno kriv tudi delovni ponedeljek, saj ima 37 odstotkov žensk zaradi napornega vikenda takrat neprespano noč, posledice tega pa občutijo šele v sredo. Nichola pojasnuje, da se neprespanost na obrazu pokaže 48 ur kasneje. Poleg tega pa več kot ena od desetih žensk ob sredah največkrat zanemari nego obraza.

Naslednji dan že veliko bolje

A že naslednji dan, v četrtek, je situacija precej boljša, takrat je tudi najbolj verjetno, da boste seksali, kažejo rezultati raziskave. Seks ženskam tako povrne mladosten in žareč videz, kar pojasnjuje, zakaj so predstavnice nežnejšega spola ob petkih videti najsrečnejše. Petek je kar 60 odstotkov izprašank označilo za najsrečenjši dan v tednu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.