Magazin
23 ogledov

Naj bo vaša kosmatinka fit

mačka Shutterstock
Če ima vaša mačja lepotička nekaj kilogramov preveč, ji do popolnejše postave pomagajte z nekaj preprostimi zvijačami.

Porejene mačke so res prikupne, a če imajo preveč kilogramov, lahko to slabo vpliva na njihovo zdravje. Zato se posvetite njihovi rekreaciji in pravilni prehrani, da bo vaša ljubljenka fit že do poletja.

Uporabljajte igrače

Poskrbite, da se bo vaša mačka veliko gibala. To boste najlažje dosegli tako, če se boste z njo veliko igrali. Uporabljajte igrače, ki jih ima rada, poskusite s koščki papirja, škatlami, vrvicami, laserji, ... vsem, kar ima rada. Tako kot za ljudi je tudi za mačke priporočljivo, da se rekreirajo vsaj trideset minut na dan. Če se sama ne spravi k temu, jo malce spodbudite.

Pazite na pravilno prehrano

Svoji kosmatinki zagotovite različno prehrano. Ne omejujte je na samo eno vrsto, saj to ni dobro za njeno zdravje, pa tudi naveličala se je bo hitro. Če le lahko, ji občasno ponudite surovo meso, ki ga pripravljate za kosilo, saj bo z žvečenjem poskrbela tudi za zdrave dlesni. A nikar ne pozabite na občasne priboljške, saj vas bo tako imela še raje.

Premikajte posodo s hrano

S spreminjajem mesta, kjer se nahaja mačja posoda, boste spodbudili njene lovske sposobnosti. To je odlična telovadba, ki hkrati spodbuja tudi miselni proces. Enako lahko storite z mačjim straniščem, a sprememba naj ne bo velika, premaknite ga le za nekaj metrov, saj se lahko "vadba" konča s presenečenjem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.