Magazin
37 ogledov

Naj pes postane krvodajalec

psiček Shutterstock
Krvodajalec je lahko vsak zdrav redno cepljen pes, ki ima več kot 18 kilogramov.

"V bazi psov krvodajalcev je trenutno 60 psov iz različnih regij. Baza je dostopna vsem lastnikom, katerih ljubljenčki potrebujejo kri. Do zdaj smo tako rešili več kot 25 življenj," pravi Aleksandra Karner, ki vodi bazo psov krvodajalcev. Potrebe po krvi naraščajo, zato psov krvodajalcev primanjkuje. "Tu je več ovir – paziti moramo, da kuža na leto ne da prevečkrat krvi, pogosto potrebujemo krvodajalce, težje od 40 kilogramov, ki so v bazi v manjšini, krvna skupina se mora ujemati ..." Kot pojasnjuje, nekatere klinike določajo krvne skupine, druge pa preverjajo, ali sta krvi darovalca in prejemnika kompatibilni.

Za nujne primere

Posebne baze za mačke za zdaj ni, ker po tem ni tolikšne potrebe, kljub temu pa imajo nekaj kontaktov za nujne primere. Za hitro odzivnost ga vpišite v bazo. Ker se pasja kri ne shranjuje dolgoročno, je včasih potrebna hitra odzivnost, zato Karnerjeva vse poziva, naj psa vpišejo v bazo. Več informacij na krvodajalci@gmail.com.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.