Magazin
60 ogledov

Ninin recept za spreobrnitev mesojedcev

Nina Osenar Osebni arhiv
Naša priljubljena voditeljica Nina Osenar je meso že pred časom umaknila s svojega jedilnika, a to še ne pomeni, da ne uživa v piknikih.

Nina Osenar se je pred sedmimi leti odločila, da postane vegetarijanka, že eno leto pa je zagrizena veganka. Marsikdo ob tem meni, da ljudje s takšnim načinom življenja skorajda ne uživajo v hrani in lahko jedo le malo živil. A Nina pravi, da v hrani uživa kot še nikoli, prikrajšana pa ni niti za piknike. Vegetarijanskih sicer ni prav veliko, zato Nina vabi na prav posebno pokušino vse tiste, ki še niso imeli moč izkusiti brezmesnega piknika.

Eden od takšnih se bo odvijal prihodnjo nedeljo, 25. avgusta, v Mariboru na Limbuškem nabrežju, kjer bodo obiskovalci lahko ves dan uživali v vegetarijanskem pikniku in sejemski prireditvi No border jam 2013. Sejem je v prvi vrsti namenjen promociji zdravega načina življenja z okusno ponudbo hrane, ki ne vsebuje mesa in drugih živalskih izdelkov, ter promociji zaščite živali in narave.

Nina izdala svoj recept

Sejma, ki se bo začel ob 10. uri, se bo seveda udeležila tudi Nina, ki pravi, da so vegi pikniki naravnost slastni. "Predvsem morate pokusiti vegi burger, narejen iz semen, začimb in drugih reči, ki ga naredijo res vrhunskega! Zagotavljam, da bo zadovoljil še tako brezkompromisnega mesojedca!" v smehu pravi Nina.

Če pa se piknika ne boste mogli udeležiti in bi si ga ustvarili kar na domačem vrtu, ima Nina tudi za vas slasten recept: "Moj recept je za jed, ki nikoli ne manjka na pikniku – ražnjiči iz tofuja in zelenjave. Popolnoma preprosto: tofu narežite na kocke in ga 20 minut marinirajte v sojini omaki. Tej dodajte malce rožmarina, origana, sladke paprike in čilija. Narežite bučke in papriko ter jih skupaj s celimi češnjevimi paradižniki ter mariniranim tofujem zvrstite na nabodalo. Spečeni na žaru so res odlični!"

Komentarjev 4
  • 4krogci 22:36 17.avgust 2013.

    More bit ta tiha v postli k neupa priznat da ji da en kos mesa tak užitek =)

  • Bozidar.Frelih 21:59 17.avgust 2013.

    Ninči, vegi-tiraj ti dalje, nas pa ne posiljevat s tem.

  • Lavdan 13:03 17.avgust 2013.

    Na pikniku jim bodo pustili nepokošen travnik, pa bo za vse dovolj.