Magazin
114 ogledov

Nova najvišja stavba na svetu

Dubaj Shutterstock
Če zmore majceni Dubaj, zmore tudi Savdska Arabija, kjer so včeraj sporočili, da bo pri njih zrasla nova najvišja stavba na svetu. In kakšna bo nova rekordna višina? Več kot kilometer. Lovci na rekorde boste na ogled potovali v Džedo.

Da v Savdski Arabiji načrtujejo gradnjo najvišje stavbe na svetu, je včeraj sporočilo podjetje Kingdom Holding, katerega lastnik je princ in milijarder Alvalid bin Talal. Gradnjo več kot tisoč metrov visokega nebotičnika Kingdom Tower so napovedali po podpisu pogodbe, vredne 4,6 milijarde savdskih rialov, kar je približno 0,8 milijarde evrov. Nebotičnik bo zrasel v mestu Džeda ob Rdečem morju. Džeda je s približno štirimi milijoni prebivalcev drugo največje mesto Savdske Arabije in njeno največje pristanišče.

"Vsaj 173 metrov višji!"

Kingdom Tower bo seveda poosebljeno razkošje – imel bo razkošen hotel in razkošne pisarne, čisto na vrhu pa bo observatorij. Koliko točno bo visok Kingdom Tower, je za zdaj še skrivnost, a napovedujejo, da bo "vsaj 173 metrov višji kot Burj Kalifa in zagotovo ne bo tisoč metrov". Gradnja s 500 tisoč kvadratnimi metri površine bo predvidoma trajala pet let. Ko bo končana, bo Kingdom Tower na prvem mestu najvišjih stavb na svetu zamenjal nebotičnik Burj Kalifa v Dubaju, ki je visok 828 metrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.