Magazin
303 ogledov

Odklenite vrata s telefonom

telefon Žurnal24 main
Mobilniki postajajo vse bolj vsestranski, z novo iznajdbo pa lahko z njimi celo odklepate vhodna vrata.

Kolikokrat se je že zgodilo, da ste izgubili ključe od domačih vrat ali jih kje pozabili - no, dokler imate s sabo telefon, je težava po novem lahko hitro rešena. Tokrat pa ne gre za aplikacijo, temveč za novo napravico, ki se imenuje Lockitron in deluje zelo preprosto.

Namestite jo na običajno ključavnico, nato pa se naprava sama poveže z brezžičnim omrežjem in lahko z njo upravljate prek mobilnika. Ta ji pošlje signal, ki sproži mehansko odpiranje ključavnice. Zadeva deluje tudi na klasičnih mobilnikih (proizvajalci zagotavljajo, da tudi na prvih Nokiinih modelih, ki se zdaj na spletu sicer že prodajajo pod oznako ‘vintage’!) saj v tem primeru signal lahko pošljete s kratkim sporočilom.

Elektronski ključ lahko delite

Z mobitelom lahko tudi vedno preverite, ali so vrata zaklenjena, naprava pa vam tudi pošlje sporočilo ob vsakem odklepanju vrat. Prednost te naprave je tudi ta, da lahko ta ‘elektronski ključ’ zaupate tudi svojim najbližjim, ki lahko za vstop v vaše stanovanje tako uporabljajo svoje mobilnike. Takšno gostovanje je sicer možno le za določeno obdobje in ga je treba obnavljati. Kljub namestitvi naprave pa lahko vrata še naprej odklepate tudi s klasičnim ključem.

Avtomatično odklepanje

Seveda pa so ustvarjalci Lockitrona razmišljali tudi o prihodnosti. Če ste ponosni lastnik iPhona 4S ali iPhona 5, si lahko nastavite avtomatično odklepanje vrat, saj naprava prek povezave bluetooth zazna, da se približujete vratom in jih odklene, še preden primete za kljuko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.