Magazin > Odnosi in prosti čas
4851 ogledov

Največje napake pri uporabi kondoma

kondom Shutterstock
Dela jih večina parov.

Kondom v denarnici

Tisti kondom, ki ga moški 'za rezervo' nosijo v denarnici, je tam verjetno že nekaj časa. Ta se je večkrat segrel in ohladil, poleg tega pa na učinkovitost kondoma vplivajo tudi trenja, ki jim je v denarnici vsekakor vzpostavljen. Trenje in sprememba temerature vpliva na zaščito in njegovo učinkovitost.

Ne puščate dovolj praznega prostora

Na vrhu kondoma, ko je nameščen na moški spolni ud, ne pustite dovolj praznega prostora. Konica, ki je tam, je namenjena njegovemu izlivu. Pomembno je, da pustite vsaj centimeter praznega prostora.

Napačna velikost

Večini moških so prav kondomi normalne velikosti, no nekateri imajo manjše ali večje. Zato je treba vedeti, kateri je najbolj primeren za vas. Ne želite, da bi vam, ker imate premajhen kondom, ta počil ali celo zlezel dol, kajne?

Prepozna uporaba

Nekateri pari kondom nadenejo na moški spolni ud šele tik pred izlivom. Je treba sploh poudarjati, zakaj je to popolnoma napačen način uporabe?

Rok uporabe

Čeprav se vam morda zdi nesmiselno, da ima kondom rok uporabe, se ga vseeno držite. Če je kondomu pretekel rok, ga raje ne uporabljajte.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice