Magazin > Odnosi in prosti čas
2683 ogledov

Odnos je trden, če se lahko pogovarjata o teh temah

ljubezen, par Profimedia
Preverite, ali je vaša zveza zares trdna.

Če se s partnerjem ne moreta pogovarjati o intimnih zadevah, v svoji zvezi nikoli ne boste ustvarili bližine, ki si jo vsi tako želimo.

1. Spolne želje
Pogovori o tej temi niso pomembni le zato, da bi bilo v spalnico bolj zabavno, ampak kažejo tudi na zaupanje, ki je temelj vsakega partnerstva. Spolnost je v odnosu zelo pomembna, saj utrjuje zvezo. Če partnerja s posteljnimi aktivnostmi nista zadovoljna, bo to na dolgi rok vodilo v težave in odtujitev. 

2. Preobremenjenost in zdravstvene težave
Ni vedno lahko priznati, da nas neka situacija obremenjuje – še zlasti, kadar gre za odnose. Ne pretvarjajte se, ne skrivajte čustev. Partnerju jasno povejte, da ste v stresu in da potrebujete pomoč oziroma da si želite več razumevanja. 

3. Dvomi in strahovi
Osebne krize ne vplivajo le na posameznika, ampak tudi na partnerstvo, zato bi bilo pošteno, da s partnerjem delimo svoje tegobe. To je še zlasti pomembno zato, ker se mnogokrat zgodi, da slabo voljo zaradi težav stresamo na napačne osebe. 

4. Negativna čustva
Nihče ne želi priznati, da ga razjedajo ljubosumje, zavist in občutek sramu. Včasih pa je pogovor o tem točno to, kar naše partnerstvo potrebuje, da bi bilo še trdnejše. Če bomo negativne občutke poskušali potlačiti, bomo škodili sebi in odnosu. Nehote bomo namreč partnerja provocirali iz izzvali nepotrebne prepire.
 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice