Magazin > Odnosi in prosti čas
4650 ogledov

To 20-minutno vajo bi morali redno izvajati vsi pari

seks, ljubezen Profimedias
Eden od poglavitnih razlogov za konec zveze je slaba oziroma neobstoječa komunikacija.

Pri tem ne mislimo pogovorov, ki se vrtijo okoli rutinskih nalog ali delavnika, ampak o intimnih pogovorih o partnerjevih občutkih in počutju.

Obstaja vaja, ki traja le dvajset minut in obljublja, da bo partnerja, ki ju je rutina razdvojila, spet povezala. Vajo je treba izvajati redno, če je možno vsak dan.

prepir, ljubezen Magazin Znaki, da ljubite nekoga, ki si vaše ljubezni ne zasluži

Partnerja naj izberete čas v dnevu, ko vesta, da ju nihče ne bo motil in se bosta lahko posvetila drug drugemu. Prvi partner naj drugemu pet minut razlaga, kaj je tisti dan doživel, kaj ga je začudilo, razveselilo, presenetilo, razžalostilo, kakšne potrebe je začutil, česa si je zaželel … Drugi ga posluša, brez podvprašanj in sodb, nato pa naj v nekaj stavkih povzame, kaj mu je partner povedal. Če nečesa ni dobro razumel, naj mu partner določene stvari še enkrat razloži, nato pa zamenjata vlogi in se nadaljnjih 10 minut posvetita mislim drugega.

Na koncu vaje izmenjajta svoje občutke o slišanem. Pri tej vaji je pomembno, da partnerja med govorom ne prekinjate, ampak ga pozorno poslušate in ga poskušate razumeti.
Par partnerja zakonca istockphoto Magazin Teh pet stvari uničuje vaš zakon
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.