Magazin > Odnosi in prosti čas
1409 ogledov

S čolnom do najboljših restavracij na Jadranu

Hrvaška
Zbrali smo deset odličnih restavracij do katerih boste lahko dostopali le s čolnom ali jadrnico.

Z več kot 1.200 otoki je hrvaški del Jadranskega morja pravi raj za jadralce in vse ljubitelje plaž in morskih aktivnosti. Če se odločite za dopust na čolnu, s katerim se boste odpravili skozi labirint otokov, boste lahko od blizu raziskali samotne plaže, kamnite obale, ostanke starih naselij in slikovite vasice.

Kornati Magazin Najlepši kotički Jadrana, ki jih lahko odkrijete le s plovilom

Posebna izkušnje pa bo obisk v enih otoških restavracij, ki so dostopne le z jadrnico ali čolnom. Uživali boste lahko v domačih jedeh, svežih ribah in edinstveni izkušnji.

Konoba Opat

Če se odpravite na dopust v bližino Splita ne zamudite obiska v Konobi Opat v zalivu Opat na otoku Kornat. Konoba gostom ponuja brezplačen privez, možen je tudi priklop na elektriko in vodo. Jedilnik restavracije je vsak dan drugačen, saj se spreminja glede na to, katere ribe so lokalni ribiči uspeli ujeti.

Restavracija Antonio Patak

V bližini Hvara se nahajajo otoki Pakleni, kjer lahko najdete restavracijo Antonio Patak. V poletni sezoni je restavracija izjemno dobro obiskana, zato ne pozabite rezervirati svoje mize s pogledom na morje. Restavracija je znana po izjemnih jedeh s škampi in jastogi.

Restavracija Pojoda

Restavracija Pojoda se že leta krasi z naslovom najboljše restavracije na otoku Vis. Vhod v restavracijo se skriva med starimi hišami v vasici Kut, slastne jedi pa boste lahko uživali na vrtu restavracije. Jedilni list je poln tipično hrvaških jedi, izjemno priljubljen je fižolov bordet po starem viškem receptu.

 

A post shared by Pojoda (@restaurant_pojoda) on

Konoba Piccolo

Če se boste odločili za dopust v Kornatih nujno obiščite zaliv Lajona na otoku Smokvica, v katerem se skriva Konoba Piccolo. Mala restavracija svoje goste že dvajset let razvaja z odlično morsko hrano. Specialitete hiše so pašteta iz tune, brodet in pašta z jastogom.

 

Photo by @boriskacan

A post shared by Konoba Piccolo (@piccolocroatia) on

Konoba kod barba Ive

Na otoku Unije v Kvarnerskem zalivu boste lahko v edini vasici otoka našli Konobo kod barba Ive. Poleg odličnih ribjih jedi restavracija ponuja tudi zajtrk in jutranjo kavico, ki jo lahko uživate na terasi ob pogledu na morje. Za tiste, ki jim morske jedi niso najljubše, pa je na voljo tudi nekaj mesnih jedi, med najokusnejšimi je jagnjetina izpod peke.

Restavracija Mare

V severni Dalmaciji na otoku Katina že 40 let v svoje prostore vabi restavracija Mare. Na jedilnem listu gostilne boste našli domače morske specialitete in kmečke pridelke otoka. Poleg okusne morske hrane restavracija nudi tudi privez z možnostjo priklopa na vodo in elektriko.

 

A post shared by Phillip Bodenham (@phillip.bodenham) on

Restavracija Fabro

Tik ob pristanišču otoka Murter se nahaja restavracija Fabro, ki streže tradicionalne morske jedi, kakor tudi odlična lokalna vina in sir. Na pomolu pred restavracijo je prostora za 13 plovil, iz prostorov restavracije pa boste lahko opazovali kako valovi zibljejo vaš čoln ali jadrnico.

 

A post shared by Nikola Džaleta (@dzaleee) on

Konoba Vrbova

Nedaleč od Dubrovnik se boste lahko privezali na zasebni pomol Konobe Vrbova na otoku Sipan. Po odličnem kosilu s svežimi morskimi sadeži in ribo, se boste lahko spočili na plaži s kamenčki, ki se nahaja tik ob restavraciji.

 

A post shared by Clare Brown (@clareangelabrown) on

Restavracija Robinson

Na južni obali Hvara v zaliva Mekićevica se nahaja restavracija Robinson, katere mize so postavljene pod stare oljke s prelepim razgledom na morje. Pod restavracijo je zasebna plaža, ki je rezervirana za goste in je gostila tudi že nekaj porok. V senci oljk lahko uživate tradicionalne dalmatinske jedi, ki jih v stari kamniti kuhinji pripravljajo že več kot 30 let.

Restavracija Jorja

Ena najbolj ekskluzivnih restavracij na Jadranu je restavracija Jorja na otoku Šolta, saj je dostop le mogoč z vnaprejšnjo rezervacijo, saj je število privezov in gostov omejeno. Šolta je nekaj navtičnih milj oddaljen od Splita, restavracija pa se lahko pohvali z enim najboljših brodetov Jadrana.

 

A post shared by martina (@martina_kaptein) on

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.