Magazin > Odnosi in prosti čas
6 ogledov

Se želite srečati z Rudolphom Van Veenom?

Rudolph Van Veen Žurnal24 main
V Slovenijo konec novembra prihaja svetovno znani kuharski mojster in mojster sladic, karizmatični Rudolph Van Veen, ki ga večina Slovencev pozna iz kuharskih oddaj na televiziji 24Kitchen.

Ekskluzivno nam bo prvič v Evropi pripravil kar dva edinstvena šova, ki bosta obiskovalce popeljala skozi njegove klasične recepte. Rudolph bo s publiko delil svoje osebne trenutke ter na odru pozdravil posebne goste. Hkrati pa bo na obeh dogodkih Rudolph podpisoval svojo prvo knjigo v slovenščini “Rudolph kuha”. Dogodek bo 22. novembra 2014 v Marmorni dvorani Gospodarskega razstavišča, in sicer ob 14. in 20 uri. Vsak obiskovalec bo prejel sladko kreacijo kuharskega mojstra Rudolpha.

Nizozemski superzvezdnik

Nizozemski profesionalni kuhar in pek Rudolph van Veen je bil rojen v Belgiji, odraščal pa je v južni Holandiji. Že pri svojih rosnih enajstih letih se je odločil, da bi rad postal kuhar. Študiral je na kulinarični univerzi v kraju Breda na Nizozemskem, kjer je diplomiral leta 1985 z najboljšo diplomsko nalogo.

Že v začetku svoje kulinarične kariere je sodeloval na gastronomskih dogodkih in tekmovanjih. Te izkušnje in preizkušnje so vplivale na njegovo inspiracijo in služile za raziskave ter nove podvige. Ne samo njegova radovednost ampak tudi njegov ustvarjalni instinkt ga je pozval naj obišče številne dežele in različne kulture, kjer je srečal veliko uglednih kuharjev po celem svetu. Sprva je večinoma sodeloval na različnih tekmovanjih ali predstavitvah, pogosto za mednarodno občinstvo, kasneje pa vse bolj pogosto kot član številnih kuharskih žirij. Bolj kot nagrade, ki si jih je prislužil skozi ves ta čas, Rudolph meni, da so številni mednarodni stiki z uglednimi strokovnjaki največji zakladi njegove profesionalne kariere.

Pri 27 letih je prejel največjo nizozemsko kvalifikacijo na svojem področju – Certified Master Chef.
V letu 2000 je Rudolph začel svojo televizijsko kariero na nizozemski televiziji s svojo prvo oddajo "Life & Cooking", s katero je na najboljši način prikazoval in delil svojo strast za kuhanje in pripravo peciva za široko občinstvo. Izdane so bile 3 zelo uspešne knjige, ki so pripomogle še k večjemu številu njegovih novih oddaj. V tem času so mu nizozemski gledalci podelili nagrado "Rembarndt Award" za najboljši Nizozemski talent leta 2002.

Oktobra leta 2011 se je lansiral kanal 24Kitchen, ki deluje 24 ur na dan vse dni v tednu. Oddaje nudijo poučno izkušnjo za vse, ki se želijo naučiti kuhati s svežimi sestavinami. Rudolph je zvezda kanala 24Kitchen ter voditelj oddaj Okus življenja, Okus življenja – potovanja ter Rudolphova pekarna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.