Magazin > Odnosi in prosti čas
5780 ogledov

Slovenka že 10 let ni bila intimna z možem, to ji svetujejo!

samka ženska, osamljenost Profimedias
Si predstavljate?

Večno vprašanje, koliko akcije imamo med rjuhami. Je dovolj enkrat na dan, trikrat na teden, enkrat na teden ali enkrat na mesec? Potrebe, želje in življenjske situacije so različne, zato pravilnega odgovora ni. Vsekakor pa so uporabniki priljubljenega foruma Starševski čvek zastrigli z ušesi, ko so slišali, da uporabnica hola123 in njen soprog že 10 let nista bila intimna. 

Tako je zapisala: "Sem v zakonu že več kot 20 let, zadnjih 10 let ni nobene intime več, nobenih dotikov, nič seksa. Se razumeva, funkcionirava kot prijatelja. Želim si življenja s človekom, ki bi me stisnil vsak večer. Je to sploh mogoče? Naj se ločim zdaj, ko sem starejša? Samo zaradi tega, ker mi to zelo manjka? /.../ Poročila sva se mlada, sem mislila, da bo z leti drugače, da si bo želel več nežnosti. Nisem imela kilometrine fantov, mislila sem, da je tako normalno. Zdaj zadnja leta se stvari počasi umirjajo, otroci so že večji, meni pa manjkajo dotiki, intima. Ali se da imeti vse? Tudi če bi spoznala koga drugega, kdo ve, kaj bi me drugega motilo. Svojega moža sem navajena, ker sva skupaj dolgo časa, samo ni moj intimni partner. In tako je težko živeti, zadnje čase me ubija."

Preverite, kaj so ji svetovali Slovenci in Slovenke, nekateri so se njeni težavi zelo intenzivno posvetili: 

"Težko vprašanje. Boš morala sama nanj odgovoriti. Razmisli, kaj je zate življenje, kaj so tvoje vrednote, želje, sanje ... Raziskuj svoja čustva in odnose. S časom se odgovor sam kristalizira. Res pa je, da včasih ne v najbolj primernem času. Takrat si preberi vse odgovore še enkrat in naredi, kar moraš, da boš živela točno tako, kot si želiš in sanjaš. In nič manj."

"Veliko je takih. Zato nas je v teh modernih časih toliko samskih moških in žensk. Pač težko se pravi med sabo najdemo. Da bom pa kar z eno zato, da ne bom sam, pa tudi nočem. Pa sem dostikrat že obupoval, sam kaj naj. Če ni ni. Ne vem, kako so se lahko naši starši včasih poparčkali lepo. Danes pa …"

"Ko mi nekdo reče, da z moške strani ni intime, zastrižem z ušesi. Toliko sem stara, da že vem, da to nekaj pomeni. Največkrat drugo žensko. Še vse, ki so tako govorile, so prej ali slej spoznale, da so trije v zakonu ali vezi. Ampak so. Tudi jaz. Druga varianta pa je zasvojenost s pornografijo. Slišala sem že za nekaj parov s to težavo, poznam pa ne."

"Dvomim, da se da imeti vse ISTOČASNO. Tega, kar imata z možem, po teh letih ne boš doživela z nikomer drugim več. Je nemogoče. Prva poroka, prvi otrok, prvič starša, prvo lastno bivališče, itd itd. To vaju veže za vedno. Hočeš nočeš. Zato pravijo, prvega ne pozabiš nikoli. Saj ne moreš. Lahko jih je 100 kasneje, a vedno boš vedela,s kom si imela prvo izkušnjo. Lahko je pa drugače. Lahko imaš intimo. Lahko imaš romantiko, zaljubljenost, dotike in vse, kar si od tega želiš, kar ti manjka pri možu. Vprašanje pa je, ali te bo dejansko osrečilo."

"In mi naj ti svetujemo na podlagi nekaj stavkov, jao, jao, jao. Očitno imata ekonomski zakon. Zato vam gre vse narobe. Ker na začetku gledate samo fuk in keš!"

"Tudi v mojem zakonu ni intime. Si ga dostikrat sam na roke vržem."

Komentarjev 3
  • Grof 14:39 21.april 2024.

    Ni za kozlat, samo brezdelnež, veliki fehtar Peter Vilfan ji ne gre iz glave, bumbar je zakompleksan pa mu ni pomoči

  • Pierre 09:47 21.april 2024.

    Ma za kozlat!!!

Sorodne novice