Magazin > Odnosi in prosti čas
1996 ogledov

Služba na off, avantura na on: Sanjska pustolovščina našega Instagram para

Alja Skrt Instagram
Že 19 tisoč ljudi sledi sanjskemu življenjskemu slogu našega para, pred njima pa je življenjska pustolovščina.

Popotnika, kolesarja, pohodnika, fotografa in spletna vplivneža Alja Skrt in Miha Žgajnar sta se na Instagramu svojim sledilcem v srca usidrala z nepozabnimi pohodniškimi in kolesarskimi idejami ter vrhunskimi fotografijami, ki jih posnameta na poti. Marsikomu sta s svojim življenjskim stilom, ki ga ne glede na letni čas preživljata v naravi, velik navdih, njun popotniški blog pa ponuja številne pohodniške in kolesarski ideje za nepozabne izlete. Golobčka sta tudi lep dokaz, kako za sanjske dogodivščine ni treba daleč, v fine restavracije ali mondene kraje, da bi doživeli raj, saj se njuni najljubši izleti odvijajo po Sloveniji, Italiji, Avstriji in Hrvaški. 

Letošnjo pomlad pa ju čaka še bolj vznemirljiva dogodivščina, kupila sta namreč kombi, s katerim bosta pol leta potovala po Evropi. 1. marca bosta pot tako začela v sosednji Italiji, prekolesarila Azurno obalo, se preko Španije prebila do Portugalske in nato nazaj v Francijo, skozi Beneluks v Skandinavijo, kjer bosta preživela poletje, dogodivščino pa bosta zaključila na Škotskem ali v Švici. 

Na poti si želita biti čim bolj samooskrbna, zato bosta na svoj kombi, ki sta ga ljubkovalno poimenovala Bert, namestila sončne celice, čim več poti pa si bosta ogledala na kolesih ali v pohodniških čevljih. Pot ju bo na mesec stala med 1000 in 1500 evri, največ privarčujeta pri hrani, saj si jo pripravljata sama in s spanjem v divjini. Del stroškov bosta pokrila z ustvarjanjem spletnih vsebin, za večino poti pa sta varčevala že več mesec, saj na poti ne bosta opravljala svojih rednih služb. "V prvi vrsti bo to najin prosti čas, ki sva si ga že dolgo želela preživeti na tak način. Potovanje za dušo. Ker pa sva oba strastna fotografa, bova veliko časa posvetila tudi temu, saj se v prihodnosti s tem želiva ukvarjati tudi poklicno," pravita.

Seveda ju pred prvim marcem čaka še veliko priprav. Že sedaj sta vsaj 30 odstotkov vrednosti kombija vložila v tehnične, bivanjske in vizualne izboljšave, poleg prtljage in tehničnih zadev, pa ju čaka tudi lep kupček birokracije, kot so zavarovanja in registracije. 

Njune dogodivščine lahko spremljate tako na Instagramu, kot tudi blogu At Your Pace.  

Komentarjev 1
  • Arminda_Hampton 12:58 12.februar 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎

Sorodne novice