Magazin > Odnosi in prosti čas
1191 ogledov

Stavki, ki bodo vašega partnerja razburili

prepir
Vam se morda te besede zdijo povsem nedolžne, moški pa v njih vidijo kritiko oziroma uvod v prepir.

1. Morava se pogovoriti ...
V tej frazi moški vidijo napoved za veliko težavo. Ta in temu podobni stavki jih strašijo, saj takoj pomislijo na najhujše - razhod. Teme, tudi težke, načnite brez dramatičnih uvodov.

2. Si ljubosumen?
Če gre za žensko, ki jo ljubijo, je ljubosumna večina moških, zato ga ne provocirajte s prepogostim omenjanjem drugih moških, ker se bodo spraševali, ali gre res le za prijatelja ali sodelavca.

3. Moja prijateljica misli, da bi morala popestriti spolno življenje
Oba spola s prijatelji rada razpravljata o spolnem življenju. Moški se ponavadi hvalijo s svojim libidom, ženske pa govorijo o konkretnih situacijah in pri prijateljicah pogosto iščejo nasvet. Drage dame, noben moški ne želi slišati, da ste z drugimi ženskami analizirale svoje spolno življenje, zato ga ne bombardirajte z mnenji prijateljic, niti mu ne omenjajte, da je bil tema vaših pogovorov, če želite mir po streho. 

prepir Magazin "Manhattan učinek" bo uničil vašo zvezo

4. Vsi moški …
Tako moški kot tudi ženske ne marajo posploševanj. Če boste tako začeli pogovor, vas sploh ne bo poslušal, saj ste mu že z “uvodom” dali vedeti, da ga boste kritizirali.

5. Če bi me imel res rad, ne bi ... /Že 100-krat sem ti rekla ...
Ženske so večje mojstrice v debatiranju in moški se tega zavedajo … Ob tem stavku se bodo prijeli za glavo, saj bodo nanj le težko našli pravilen odgovor. Če je vaš partner naredil nekaj narobe ali ni izpolnil pričakovanj, mu to povejte na lep in ne na obtožujoč način.

6. Če so vsi tvoji prijatelji takšni …
Ženska prijateljstva se od moški razlikujejo. Ženska si bo za prijateljico izbrala nekoga, ki razmišlja podobno kot ona, moškim pa je pomembno, da so njihovim prijateljem všeč podobne aktivnosti in se do njih obnašajo lepo. Takšne fraze iz ust partnerke bodo razumeli kot nevarnost. Zbali se bodo, da jim z očitki, da se obnaša tako slabo kot njegov prijatelj, želite omejiti druženja.

7. Ali je tvoja bivša …
O bivših partnerkah moški ne bodo radi govorili. Včasih vas namreč poznajo bolje, kot se poznate sami. Dobro vedo, da se lahko zgodi, da bodo v vas s komentarji vzbudili ljubosumje oziroma vam posredovali informacijo, ki mu jo boste med naslednjim prepirom servirali pod nos. 

8. Kaj misliš?
Moškim je seveda všeč, če jih vprašate za mnenje, ne zvlecite pa ga v prepir, ki ga imate s taščo. Težko se bo odločil, na katero stran se bo postavil, se bo pa z veseljem pogovoril o možnih rešitvah za neprijetno situacijo. 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.