Magazin > Odnosi in prosti čas
4631 ogledov

Strastem se predajamo vse manj, zakaj?

Seks Shutterstock
Prejšnje generacije so med rjuhami uživale veliko bolj pogosto kot danes mlajše.

Še nikoli v zgodovini ni bil bolj ugoden čas za predajanje seksualnim užitkom. Izven zakonski seksualni odnosi niso več obsojani, okužb z virusom HIV nikoli ni bilo manj, za neobvezen seks obstajajo aplikacije kot sta Tinder in Grindr, analni spolni odnos ni tabu in perverzno ne beseda z negativnim prizvokom. Kje torej tiči razlog, da smo seksualno manj aktivni kot pretekle generacije?

Raziskave namreč kažejo, da se najstniki v razvitem svetu vse manj predajajo spolnim užitkom. V ZDA je odstotek srednješolcev, ki so že imeli spolne odnose od leta 1991 do leta 2017 padel iz 54 odstotkov na 40. Padec so zabeležili tudi na Finskem, Norveškem, Švedskem, Nizozemskem in na Japonskem. 

Kje se skriva razlog?

Eden od razlogov je zagotovo ta, da mladim partnerstvo in zakon nista več prioriteti. Več kot 65 odstotkov oseb, mlajših od 35 let, naj bi živelo brez partnerja ali zakonca, piše index.hr. Vsak tretji iz te starostne skupine pa naj bi živel pri starših, kar neugodno vpliva na seksualno življenje. Po zadnjih raziskavah naj bi najbolje redne spolne odnose še vedno imele osebe, ki živijo v paru. 

varanje Magazin Če v postelji počne to, je verjetnost, da vas prevara velika

Teorij je mnogo, od finančnih težav, ki povzročajo tesnobo, poplava pornografskih vsebin, ki počasi, a z gotovostjo ubija željo po seksu, do pretirane uporabe pametnih telefonov in pomanjkanja spanca.

Največji razlog pa tiči v tem, da danes prioriteti nista več ljubezen in seks, temveč izobrazba in kariera, poleg tega smo, ko si izbiramo življenjske sopotnike starejši, izkušenejši in tudi bolj izbirčni. 

varanje 2808 325 MOŠKI PONORELI Svet Brskal po straneh za odrasle in naletel na presenečenje
Komentarjev 1
  • primc 07:52 19.november 2018.

    predvidevam da zato, ker jih že država/sistem dovolj je****

Sorodne novice