Magazin > Odnosi in prosti čas
5815 ogledov

To se zgodi, če se dolgo časa ne predate strastem

Seks Shutterstock
Ste že slišali za atrofijo nožnice?

Srbečica, občutek draženja, izcedek, bolečina pri uriniranju in med odnosom … Vse to so znaki, da morda bolehate za atrofijo nožnice, ki lahko napade ženske vseh starosti, najpogosteje pa se pojavi v menopavzi. Zgodi se, kadar telo proizvaja manj estrogena kot po navadi, kar vpliva na vaginalne stene.

par, ljubosumje Magazin Ali ste zaradi kontracepcijskih tablet bolj ljubosumni?

Zgoraj našteti simptomi so že sami po sebi dovolj, da ženske odklanjajo seks, kar pa je zmotno. Redni orgazmi imajo namreč pozitiven vpliv na zdravje in zmanjšajo omenjene simptome, saj povečajo krvni obtok v spodnjem delu telesa, učinek pa je podoben tistemu pri intenzivni vadbi. Povečan krvni obtok vagino namreč oskrbi s kisikom, kar zmanjša verjetnost, da bi vaginalno tkivo postalo tanko in suho. 

seks Magazin Če se ujemata v teh desetih stvareh, sta v postelji popoln par!

"Zelo pomembno je, da imamo zdravo seksualno življenje s partnerjem ali sami s seboj," pravi londonska seksualna terapevtka Louise Mazanti. 

 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.