Magazin > Odnosi in prosti čas
5893 ogledov

To je temna plat olja, ki ga uporabljamo vsi

Ponev za jajčka, 14,50 EUR - Seveda boste ponev uporabili vi in svojo najdražjo Žurnal24 main
Ste vedeli?

Olivno olje, nekateri mu pravijo tudi tekoče zlato, je eno najbolj priljubljenih dodatkov, ki ga še posebej radi uporabljamo v mediteranski kuhinji. Njegovi pozitivni učinki so znani, malo manj znani pa so njegovi minusi. Eden izmed njih je recimo ta, da olivno olje pri visokih temperaturah uničuje posode z neprijemljivimi površinami, kot so na primer teflonske ponve. 

olivno olje | Avtor: Shutterstock Shutterstock

Podjetje Swiss Diamond, ki proizvaja tovrstne posode, namreč opozarja, da se škoda naredi v trenutku, ko olje preveč segrejemo oziroma, ko se začne kaditi. V tistem trenutku se začne karbonizirati, kar lahko opazimo kot črne zažganine, ki se prilepijo na posodo in katere je zelo težko odstraniti tako, da pri tem ne bi poškodovali teflonske posode.

Strokovnjaki opozarjajo, da olivno olje v teflonskih posodah uporabljamo le pri nižjih temperaturah, kadar bomo z njim pripravljali jedi pri visokih temperaturah, pa raje posezimo po posodah brez teflona. 

 

Komentarjev 2
  • Avatar Mitteliora
    Mitteliora 01:14 01.junij 2020.

    Dobrodošli na najboljšem spletnem mestu za zmenke >> B︆︆︆︆r︆︆e︆︆d︆︆︆︆h︆︆o︆︆t︆︆︆︆.︆︆︆︆C︆︆o︆︆m

  • mph 15:46 31.maj 2020.

    Ma kaj ne poveste, pravi firma, ki prodaja ponve, ki so očitno odporne na ta grozljiv efekt olivnega olja na teflonske ponve, ki ga nismo opazili nikoli v dolgi desetletjih redne uporabe olivnega olja.

Sorodne novice