Magazin > Odnosi in prosti čas
7339 ogledov

Zakaj moški zapustijo ženske, ki jih ljubijo

ljubezen, prepir
Zdi se, da je vse popolno, nato pa je zveze nenadoma konec. Morda je za to kriv eden od teh razlogov.

Je pod pritiskom
Čeprav je začetek zveze harmoničen, lahko čas, ki ga par preživi skupaj, postane za enega preveč. Ta občutek se ponavadi pojavi čez noč. Mnogo moških se zato nenadoma umakne. Da bi se temu izognili, je pomembno, da se znata partnerja drug drugemu umakniti, da imata svoj krog prijateljev, svoje hobije … Mnoge prestrašijo tudi resni pogovori ali načrtovanje prihodnosti. S pogovori o poroki in otroki počakajte, dokler se zveza ne utrdi.

Je v prehodnem obdobju
Mnogo dolgoletnih zvez razpade, ko eden ali oba partnerja dopolnita 30. let. Takrat se namreč začnejo resni pogovori o družinskem načrtovanju. Mnogi moški šele takrat začnejo razmišljati o tem, česa točno si v življenju želijo. Ob misli na otroka začutijo pritisk, saj se ustrašijo za svojo svobodo.

Potrebuje več časa zase
Sprva partnerja želita drug z drugim preživeti vsako prosto minuto, še zlasti moškim pa čez čas postane ta bližina preveč omejujoča. Začno se umikati, ne odgovarjajo več takoj na sporočila, več časa preživijo s prijatelji … Ne zaženite panike. Pogovorite se z njim in ga vprašajte, kaj potrebuje in zakaj je pred vas postavil druge prioritete. Majhen odmik drug od drugega lahko zvezi celo koristi. 

Manjka mu pozornosti
Oba spola ljubita pozornost. Te je na začetku zveze veliko, nato pa se v naša življenja pritihotapi rutina in pozornosti je vedno manj. Nekateri se s tem težko spopadajo. Namesto da bi se s partnerjem pogovorili, nekateri skačejo čez plot, drugi pa se odločijo za razvezo. O svojih željah in potrebah se je treba pogovoriti, da se težave ne bodo poglobile. Vse je možno rešiti, če sta oba partnerja pripravljena na kompromise.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice