Magazin > Odnosi in prosti čas
3478 ogledov

Zakaj so najboljše prijateljice naše največje darilo

prijateljici Shutterstock
Samo nekaj ljudi je, ki jim lahko zaupamo, a samo ena je najboljša prijateljica.

Lahko se jim nasmejite

Četudi bi nekateri ljudje v določenih situacijah mislili, da ste nesramni, vas vaša najboljša prijateljica popolnoma razume. Če karikiramo: Iz risank poznamo scenarij, ko nekdo pade zaradi bananinega olupka. Namesto, da prijateljici pomagate vstati, se najprej od srca nasmejete, ker je tako nerodna, potem ji šele pomagate. Prijateljice razumejo dobro mero humorja in vedo, da s tem ne mislite nič slabega.

Nauči vas kaj novega

Vse osebe v življenju, ki jih spoznamo, nas naučijo česa novega. A prijateljico lahko vedno brez sramu vprašate, če česa ne znate. Učita se ena od druge in skupaj zavladajta svetu.

Za vsako priložnost imate družbo

Verjetno najboljša prednost najboljše prijateljice. Prosite jo, da gre z vami in tudi, če se ji ne ljubi, bo to naredila za vas. Če se odpravljate k zobozdravniku, je ona ob vas. Včasih so najboljše prijateljice v resnici tudi naše superjunakinje.

Vaša rama za jokanje

Vsi imamo včasih dneve, ko se nam zdi, da ne zmoremo več vsega pritiska. Od fakultete, do službe, staršev, družine, otrok … Ona je tu, da ji potožite, kako zelo je življenje težko (čeprav v resnici ni tako hudo) in da ni fer, da ne morete na Maldive zdaj takoj.

Je vaša zaščitnica

Čisto preprosto. Ona je vaša zaščitnica v še tako bizarnih scenarijih. Ko sta zunaj in vas osvaja moški, ki mu ne znate reči ne oziroma se ga ne morete znebiti, je ona tista, ki se ga znebi. Ko pride čas, da se počutite osamljene in zapuščene, vas opomni, da je ona tu za vas in da vam bo pomagala, kakor bo le zmogla.

Vaša osebna fotografinja

Čeprav se je fotografiranje danes razpaslo zaradi družbenih omrežij in so tudi selfiejji postali del vsakdana, je še vedno najlepše, če se fotografskemu objektivu nastavite takrat, ko za njim stoji vaša najboljša prijateljica. Pozna vas v dobrem in slabem, ve, kateri profil vam je bolj všeč in vas na splošno 'ujame' takrat, ko ste videti najbolje.

Z njo ste lahko to, kar ste

Brez laganja, brez zadržkov ali razmišljanja, kako bo oseba reagirala na vaše besede. Z njo ste lahko to, kar ste. Če vam je všeč Justin Bieber, vas ne obsoja, če ste se zapletle z zasedenim moškim, vas ne obsoja in tudi v primerih, ko imate rdečo šminko, vam brez pomisleka takoj pove, da jo imate tudi na zobeh. Z njo se odpravite v nakup oblačil. Zagotovo ne bo lagala, kaj vam pristoji in kaj ne.

Na vas misli tudi na družbenih omrežjih

Čeprav sta skupaj na kavi in 'visita' vsaka na svojem telefonu, se je na vas spomnila, ko je na Facebooku ali Instagramu videla neko neumnost, ki jo je nasmejala. Zato vam jo pokaže, vas označi v komentarju in skupaj uživata v dobrem humorju.

"Usluga? Seveda, povej, kaj potrebuješ!"

Tudi, ko ste lene in se vam nič ne da, jo lahko prosite za najbolj banalno uslugo, pa vam jo bo naredila.

Odkrito se lahko pogovarjata

Brez zadržkov ji lahko zaupate svoje strahove, pričakovanja in upanja. Podpirala vas bo ne glede na vse.

Delita si enak smisel za humor

Kaj je lepšega kot usklajen smisel za humor? Ko nekaj pomislite, to delite z njo in se skupaj nasmejita do solz. Včasih je samo pogled dovolj in vedela bo, o čem razmišljate.

Ve, kako vam polepšati dan

Ko ve, da preživljate težke čase in ste nejevoljni, pride k vam in vam polepša dan. Poskrbi, da se nasmehnete, ve kakšne malenkosti vas razveseljujejo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.