Magazin
49 ogledov

Pasja alergija na pasjo hrano

pes Shutterstock
Hišni ljubljenčki. Srbečica in prebavne težave so prevladujoči znaki alergije na hrano.

Alergija. Hrana je dejavnik, ki lahko pri kosmatincu povzroči marsikatero nevšečnost, pa nanjo sprva niti ne pomislimo. Srbeče kožno obolenje in prebavne težave, redko pa le zadnje, so najpogostejši znaki alergije ali intolerance na hrano. Preobčutljivost lahko povzroči katerakoli sestavina v hrani, a v večini primerov gre za beljakovine živalskega izvora. Obstaja pa tudi možnost, da vaš kosmatinec ne prenaša nobene hrane, ki jo lahko kupite v trgovinah za male živali. Zanj boste morali hrano pripravljati sami.

Pri živalih se alergija na hrano ugotavlja z izločevalno dieto, ki jo boste najlažje sestavili z veterinarjem. Ko izločate oziroma dodajate sestavine, opazujte morebiten pojav znakov alergije.

Sprememba prehrane pri seniorjih

Kdaj boste svojemu psu ponudili hrano za starejše pse, je odvisno od njegove velikosti. Načeloma pa velja pravilo: čim večji je pes, tem prej ga obravnavamo kot starejšega in posledično prej uživa hrano za starejše.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.