Magazin
148 ogledov

Pasje počitnice od 11 evrov

jazbečar, pes, kuža Žurnal24 main
Psi v hotelih za živali le prespijo, nekateri pa bivajo tudi več kot mesec.

O hotelu za vašega ljubljenčka je vsekakor dobro razmišljati istočasno, kot razmišljate o svojem dopustu, svetuje Urška Krivec iz Hotela za male živali Nera. "Za storitve v času največjega povpraševanja po hotelu se je običajno treba pozanimati vsaj en mesec prej, lahko tudi več," dodaja. Živali v hotelih največkrat dopustujejo po en teden. V hotelu za pse, muce in druge hišne ljubljenčke Miša so imeli psa v gostovanju kar dva meseca in pol, v hotelu za hišne ljubljenčke Canis pa pse sprejemajo tudi le čez noč.

Prevladujejo psi

"Sprejemamo vse vrste hišnih ljubljenčkov. Posebnih pogojev nimamo; psi morajo biti cepljeni proti steklini in socializirani, za zajčke, ptičke, hrčke in podobne živali pa morajo lastniki pripeljati kletke in hrano," pravi Toša Godicelj iz hotela Miša. Sicer se pogoji za sprejem živali v bivanje razlikujejo. Prevladujejo pasji gostje, v večini hotelov pa ne sprejemajo gonečih se psičk ter velikih in tako imenovanih nevarnih pasem. "Pri nas pa zaradi izkušenj z vzrejo in šolanjem sprejemamo vse," pravi Krivčeva. "Posebnih pogojev nimamo in sprejemamo vse vrste živali," pristavi Matjaž Verdev iz hotela Canis. "Pasji razvajenčki bivajo z nami, so člani družine. Niso zaprti v bokse, prosto tekajo v ograjenem prostoru, naš dom je tudi njihov. Zato vzamemo pse, ki niso agresivni, so socializirani in navajeni tudi drugih živali," bivanje v pasjem penzionu Smrčkov gaj opisuje Metka Keber. Tam sprejemajo le cepljene pse s potnim listom, zaščiteni pa morajo biti tudi proti notranjim in zunanjim zajedalcem.

Osnovni in dodatni paket

Cene za dnevno bivanje brez hrane so za pse nad deset evrov. Ponekod so cene za vse velikosti enotne, spet drugje je cena odvisna od zahtevnosti oskrbe. Poleg osnovne oskrbe, ki vključuje bivanje, običajno tri sprehode na dan in izpuste, pa se v ponudbah hotelov za živali znajdejo šolanje, dodatni sprehodi, masaža in striženje.

Od 11 do več kot 20 evrov

Cene hotelskih storitev se razlikujejo glede na ponudbo in žival.

  • Smrčkov gaj, pasji penzion: 15 evrov na noč. Hrana ni všteta v ceno.
  • Hotel Miša: 11 evrov za psa ali mačko, 5 evrov za druge hišne ljubljenčke. Hrana je všteta.
  • Hotel Nera: 12 evrov na dan za pse, za druge živali po dogovoru. Hrana ni všteta.
  • Hotel Canis: 11 evrov na nočitev. Hrana ni všteta (doplačilo 3 evre na dan).
  • Gaja: 14–15 evrov na dan za pse, za mačke 10. Hrana je všteta.
  • Najboljši prijatelj, varstvo in sprehajanje psov: 22,50 evra za psa, varstvo muce 10 evrov.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.