Magazin
25 ogledov

Pojdite na pokušino svetovnih kuhinj

Če obožujete pikantno, ne pozabite na čili. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Na pokušino različnih svetovnih kuhinj in nakup izdelkov, ki sicer niso na voljo na naših trgovskih policah, vas vabijo predstavnice društva Sila, slovenskega mednarodnega združenja žensk.

V društvu so po večini žene veleposlanikov v Sloveniji, ki poskušajo vsako leto dobiti čim več donacij iz matične države ter tako čim raznovrstneje in barvito predstaviti ponudbo svoje države obiskovalcem bazarja. Ves izkupiček od prodanega bo združenje že tradicionalno namenilo v dobrodelne namene, letos za družine in otroke, potrebne pomoči. S tem poskušajo Sloveniji, ki jih je sprejela odprtih rok, nekaj vrniti, je v imenu vseh povedala švicarska predstavnica.

Feferoni očitno “vžgejo”

Novost letošnjega bazarja je brezplačen otroški kotiček, v katerem boste lahko otroke prepustili zabavi, sami pa se odpravili na ogled ponudbe na 34 stojnicah. Letos se predstavljajo tudi nekatere države, ki sicer nimajo veleposlaništev v Sloveniji, med njimi Izrael in Južna Koreja, prvič pa se predstavlja Makedonija, ki bo ponudila predvsem različna vina in tak ajvar, kot ga poznajo pri njih. Med najbolj pisanimi stojnicami bo kot običajno indijska, na kateri boste lahko kupili različne tekstilne izdelke in se založili z njihovimi začimbami. Švicarski “štant” bo obložen s čokoladami in švicarskimi nožiči, na nizozemskem pa bodo kraljevali siri in pisani tulipani. Madžarska predstavnica je zagotovila, da se bodo letos bolje založili s feferoni, saj so lani pošli v eni uri, ponudili pa bodo tudi mnoštvo klobas. Če pa bi radi pripravili kako posebno jed, kot so kebab v loncu, raznovrstne tempure, skanski golaž in gobji zavitek, lahko ideje in napotke najdete v obsežni kuharski knjigi Sila – okusi sveta, ki jo boste lahko za 15 evrov kupili na slovenski stojnici.

Na bazar Sila, ki ga lahko obiščete na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani med 10. in 16. uro, je vstop prost. Poskrbeli so tudi za brezplačno varstvo za otroke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.