Magazin
20 ogledov

Postojna v znamenju domačih obrti

obiskanost, Postojnska jama Žurnal24 main
Postojna bo jutri v znamenju furmanstva in domačih obrti.

Postojno in okolico Postojnske jame bo jutri zajel živžav furmanskega praznika. Program se bo začel že ob 9. uri, ko se bo v parku Postojnske jame začel prikaz več kot 40 razstavljalcev domače in umetnostne obrti ter drugih dejavnosti, ki bo trajal ves dan, tja do 19. ure. Pokusili boste lahko lokalne furmanske dobrote (pršut, kračo s hrenom po Krpanovo in furmanski golaž), spoznali pa boste lahko tudi, kako potekata kovanje konj in kuhanje žganja.

Za ljubitelje folklore

Na svoj račun boste prišli tudi ljubitelji folklore in tradicionalnih plesov, saj se bodo predstavile folklorne skupine iz več slovenskih krajev. Vrhunec dogajanja pa bo seveda sprevod furmanov s konji in tovori, ki bo ob 15. uri krenil s parkirišča pred PC Primorka in se po mestnih ulicah odpravil do osrednjega prizorišča prireditve, parka Postojnske jame. Tam se bodo uro pozneje sodelujoči v sprevodu tudi podrobneje predstavili. Dolgčas vam ne bo niti zvečer, saj se bo prireditev sklenila z nastopom ansambla Navihanke in pevke Mance Špik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.