Magazin
103 ogledov

Potepanje po Indoneziji

Indonezija
1/6
Luka Pongrac
Indonezija niso samo rajske plaže Balija. Na Javi potujte med vulkani in templji.

400 tisoč rupij!” hladnokrvno predlaga voznik taksija. “Nikakor!” se po enem tednu na Javi že izkušeni upremo balijskemu taksistu. “Okej, 350,” se glasi nova ponudba. “Kolega na drugi strani ceste nam ponuja za 150,” odvrnemo. No, na koncu štirje plačamo 200 tisočakov, dobrih 16 evrov za fijakanje od enega templja do drugega v bližini mesta Ubud na Baliju. Brez pogajanj v Indoneziji ne boste kupili niti šopa banan na ulici ali pa vas bodo nesorazmerno “obrali”.

Draži se tudi Azija

Kljub za evropske razmere še vedno razmeroma nizkim cenam se tudi azijske cene višajo. Povratno letalsko vozovnico do Jakarte na otoku Java je ob zgodnji rezervaciji ali kakšni izjemni ponudbi sicer mogoče dobiti že za okoli 500 evrov na osebo. Cenam prenočišč, vstopnin in prevozov, ki jih navajajo priljubljeni turistični vodniki z letnico 2010, pa smo morali prišteti vsaj kakih 30 odstotkov. A to še ne pomeni, da si na tržnici v Baliju ne boste mogli privoščiti kosila za en evro in sveže stisnjenega sadnega soka iz množice tropskih sadežev po izbiri za borih 50 centov.

Indonezija ni samo Bali

Namesto klasičnega Balija po pristanku v Jakarti priporočamo popotovanje po Javi – nepogrešljivi so templji v Borobudurju in Prambananu ter vulkan Bromo in planota Ijen.

S kolesom okoli otoka

Trije miniaturni rajski otočki blizu Balija so dobra odločitev za zaključno sprostitev po avanturističnem potovanju. Za sprostitev ob koktajlu boste hitro odšteli pet evrov, lahko pa v eni uri obkrožite otok s kolesom, ki ga najamete za dva evra na dan.

Hektika in srfi v Kuti

Kuta, srfarska meka na Baliju, pomeni gnečo, promet, ščurke, a tudi neskončne peščene plaže. Podajte se pod bližnji tempelj Uluwatu, kjer je pod visokimi pečinami skrit raj z visokimi valovi in belim peskom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.