Magazin
110 ogledov

Potepanje po Skandinaviji

Skandinavija
1/15
Shutterstock
Noči na severu Evrope so kratke, utrip glavnega mesta Danske živahen in kulinarična doživetja za ljubitelje rib nepozabna.

Bi se namesto na Mediteran letos odpravili na sever? Predlagamo popotovanje po Skandinaviji. Raziskovanje fjordov vam bo vzelo sapo, ljubitelji narave se boste zaljubili v gorske slapove in jezera, tisti, ki hrepenite po sanjski hišici, pa boste tisto pravo gotovo našli ob obali Norveške.

Če vam čas dopušča, se na raziskovanje severnih dežel odpravite za vsaj 14 dni, kar z avtomobilom ali avtodomom, raziščite tudi najbolj skrite kotičke in se zapeljite vse do Islandije. Seveda pa je raziskovanje Skandinavije mogoče tudi na hitro s prav posebnim križarjenjem, ki vas popelje skozi dve skandinavski metropoli – Köbenhavn in Oslo. Za prav posebno in dostopno ponudbo kliknite tukaj!

Živahna Danska

Prestolnica Danske, Köbenhavn, zaradi živahne in pisane arhitekture velja za eno lepših mest v Skandinaviji. Mesto, ki je nastalo iz majhne ribiške in trgovske naselbine, radi obiščejo tudi kulturniki in umetniki, saj slovi tudi kot mesto muzejev, gledališč in galerij. Glavna znamenitost mesta je gotovo kip male morske deklice iz pravljice Hansa Christiana Andersena, popotniki radi obiščejo tudi zabaviščni park Tivoli v središču mesta, zamuditi ne gre niti znamenite menjave straže pred kraljevo palačo Amalienborg.

Pobegnite med Vikinge

Norveška prestolnica Oslo vas bo osvojila z razgibano naravo. Fjorde, zelena hribovja in gore morate ujeti v fotografski objektiv, spiti vsaj nekaj kozarcev vode iz pipe, ki velja za najboljšo pitno vodo v Evropi, ljubitelji smučarskih skokov pa morate skočiti tudi do smučarskega središča Holmenkollen v bližini mesta. Vas navdušujejo Vikingi? Potem si morate ogledati vikinške ladje in trdnjavo Äkerhus. Ljubitelji kulinarike pa morate poizkusiti lososa, polenovko, jastoga in druge morske dobrote.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.