Magazin
123 ogledov

Pravljična bitja in avanture

Letos lahko obiščete manjše in bližnje, ki navdušujejo pustolovce vseh starosti.

Med prvomajskimi prazniki lahko dan ali dva namenite krajšemu družinskemu izletu in z otroki obiščete enega od zabaviščnih ali tematskih parkov. Preverili smo pestro ponudbo avstrijskih parkov, kamor se lahko udobno in cenovno ugodno odpravite z avtomobilom.

Mesto otrok in Prater

Svojevrstna doživetja družine z majhnimi otroki čakajo v prvem evropskem mestu otrok, imenovanem Minopolis. Park na Dunaju je namenjen otrokom do 12. leta. Najmlajši bodo tam spoznali več kot 90 poklicev, v nekaterih pa se bodo tudi preizkusili. Park je odprt ob koncih tedna in praznikih od 13. do 19. ure. Za otroke je vstopnina 19 evrov, za spremljajočega odraslega pa 10 evrov. Vsi željni adrenalina pa boste na svoj račun prišli v starem dunajskem zabaviščnem parku Prater. Tam vas od marca do oktobra čaka več kot 250 naprav, med drugim veliko kolo, ki ponuja edinstven pogled na kraljevo mesto.

fantasiana | Avtor: promocijsko gradivo promocijsko gradivo
V družbi grofa Drakule

V parku Fantasiana v bližini Salzburga lahko otroci obiščejo grad grofa Drakule ali pa se odpravijo po poteh pustolovca Sinbada. Park je odprt od aprila do konca oktobra, vsak dan od 10. do 18. ure. Starejši od 15 let boste za dnevno vstopnico odšteli 15 evrov, mlajši pa 14. Vsak petek organizirajo družinski dan, ko je vstopnina za vsakega družinskega člana le 11,50 evra. Otroci do 14. leta imajo na svoj rojstni dan ob predložitvi osebnega dokumenta prost vstop v park.

 

familypark | Avtor: promocijsko gradivo promocijsko gradivo

Familypark Neusiedlersee

V bližini jezera Neusiedlersee je največji avstrijski tematski park, namenjen tako otrokom kot staršem. Odprt je od marca do oktobra, vsak dan od 9. do 16. ure. Vstopnina je 18 evrov, za mlajše od treh let pa je obisk brezplačen. Ob doplačilu 1,50 evra lahko otroci v družinskem parku Neusiedlersee hranijo domače živali.

Zwergenpark Gurkta

Za najmlajše je primeren tudi obisk Dežele palčkov v bližini Celovca. Pravljična dežela je odprta od maja do 9. septembra, vsak dan od 11. do 16. ure, poleti tudi do 18. ure. Vstopnina za otroke je 2,50 evra, za odrasle spremljevalce pa 5 evrov. Otroci do petega leta imajo v Deželo palčkov prost vstop, možno pa je tudi plačilo posamezne vožnje.

minimundus | Avtor: promocijsko gradivo promocijsko gradivo

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.