Magazin
34 ogledov

Praznične tržnice že vabijo

velika noč meso Shutterstock
Priprave. Že ta konec tedna lahko obiščete več velikonočnih tržnic. Lahko izdelujete butare in presmece ter kupujete domače dobrote.

Na Obalo

Pred hotelom Kempinski Palace v Portorožu bo velikonočna tržnica tokrat prvič. Izbirali boste lahko med prazničnimi dobrotami in lokalnimi izdelki. Tržnica bo odprta ta in naslednji konec tedna med 15. in 20. uro vključno s petkom in velikonočnim ponedeljkom. Vstop je prost.

Pozdrav pomladi

V Račah vabijo na kmečko tržnico, na kateri bodo razstavljali kruh, pirhe, framske butare in velikonočne dekoracije. Prireditev bo v soboto dopoldne, pripravili pa bodo še medeno tržnico, ulivanje velikonočnih motivov iz čebeljega voska, otroške ustvarjalne delavnice ...

Izdelovanje presmecev

Presmeci so štajerske cvetne butare, sestavljene iz dveh vrst lesa. Izdelovali jih bodo na cvetno nedeljo v Planetu Tuš v Mariboru. Že danes ob 17. uri pa lahko cvetne butarice izdelujete v botaničnem vrtu v Ljubljani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.