Magazin
53 ogledov

Privlačna fotografija vam lahko škodi

ženska Shutterstock
Ženske, ki življenjepisu prilagajo privlačne fotografije, imajo manj možnosti, da jih bodo povabili na razgovor, kot tiste, ki fotografij ne priložijo. Tako vsaj pravi raziskava.

Fotografija ni obvezen element

Fotografije v življenjepisu so res postale sodoben trend, vendar pa niso obvezen element. Če želite z njo pritegniti pozornost delodajalca in mislite, da si vas bo zaradi privlačne fotografije želel vključiti med zaposlene, bodite pozorni, za kakšno fotografijo se boste odločili. Izsledki raziskave so namreč pokazali, da ženske, ki prilagajo privlačne fotografije, na razgovor povabijo redkeje kot tiste, ki fotografij ne priložijo. Po mnenju strokovnjakov razlog tiči v tem, da je velika večina zaposlenih v kadrovskih službah žensk, te pa naj ne bi odobravale lepih in privlačnih zapeljivk in naj bi bile nanje celo ljubosumne. Za še večji absurd pa poskrbi dejstvo, da so fotografije privlačnih moških v življenjepisih več kot zaželene.

Pošiljali so življenjepise

Raziskavo so objavili v strokovni publikaciji Royal Economics Society. Raziskovalci so pošiljali prošnje z življenjepisi za prosta delovna mesta. Poslali so več kot 5.300 življenjepisov za 2.650 razpisanih prostih delovnih mest. Za vsako prosto delovno mesto so poslali dva življenjepisa, in sicer enega s privlačno fotografijo moškega ali ženske in drugega z običajno fotografijo moškega ali ženske, na nekatera delovna mesta pa so poslali življenjepise brez fotografij.

Izsledki

Skoraj 20 odstotkov vseh privlačnih moških je dobilo povabilo na razgovor, od privlačnih žensk pa le 12,8 odstotka. Med tistimi življenjepisi, ki so vsebovali običajne fotografije, je povabilo na razgovor dobilo 9,2 odstotka moških in 13,6 odstotka žensk. Tudi med tistimi brez fotografij se je bolje pisalo ženskam. Na razgovore so povabili 16,6 odstotka žensk in 13,7 odstotka moških.

Komentarjev 1
  • Oseba_ 09:38 17.julij 2012.

    smo pač živali..samci in samice