Magazin
22 ogledov

Prva beseda v angleščini

dojenček, otrok, Shutterstock
Prva jezikovna šola pri nas, ki uči mlajše od štirih let.

“Otroci dvojezičnih družin in otroci, ki se tujega jezika učijo zgodaj v otroštvu, so mentalno bolj razviti,” pravi Nina Žerjal, direktorica jezikovnega centra Helen Doron, kjer prvi v Sloveniji angleščino učijo trimesečne dojenčke. “Dojenčki in otroci so v našem centru angleščini izpostavljeni tako, kot so doma in v svoji okolici izpostavljeni maternemu jeziku, torej preden se jim dejansko razvijejo organi govora,” dodaja Žerjalova.

Tuj jezik kot zvočna kopel

Starši, ki jim ni treba znati angleško, otroka v jezikovni center pripeljejo enkrat na teden za 45 minut. Tam jih naučijo pesmi, aktivnosti, rim, raznolikih glasbenih stilov in praktičnih pristopov za vzgojo. “Otrok ob vpisu prejme učni komplet, ki poleg štirih delovnih zvezkov za pomoč staršem in štirih pravljic, prilagojenih starosti otrok, vsebuje najpomembnejši del – zvočne zapise, ki vključujejo pesmice, pravljice in drugo učno snov. Priporočljivo je, da vsak otrok zapise posluša vsaj dvakrat na dan; zvoki se predvajajo v ozadju, kar pomeni, da jih otrok posluša nezavedno  – med igro ali vožnjo v avtu,” razlaga Žerjalova. Priporočajo, da se starši doma z otrokom pogovarjajo v maternem jeziku, tujega pa se otrok nauči hkrati s svojim prvim jezikom.

Baby's Best Start. Tečaj je namenjen otrokom med tretjim in 22. mesecem. Ob koncu tečaja bo otrok znal 550 angleških besed in 24 pesmi ter razumel stavke v angleščini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.