Magazin
35 ogledov

"Razvratov na tem planetu je preveč"

Valentino Kanzyani Arhiv izvajalca
Valentino Kanzyani bo gostitelj zabave ob 16. obletnici delovanja Ambasade Gavioli, ki se bo v Izoli odvijala v soboto 17. decembra. Njegova posebna gostja bo Cassy, priljubljena rezidentka zabav Circoloco in Cocoon in ena od najbolj vročih didžejk plesnega podzemlja. Prvi rezident in ambasador primorske zibelke klubske kulture, kot kaže, komaj čaka, da se spet sreča s svojimi navijači na domačem terenu.

Kakšno je bilo vaše leto 2011?
Začelo se je z dolgo turnejo v Južni Ameriki, prvič sem bil v Čilu, kjer sem nastopal na festivalu Quinto Sol in drugod po državi. Turneja je vključevala še Kolumbijo, Urugvaj, Peru in Dominikansko Republiko. Pripravljal sem svojo 20. obletnico, ki sem jo julija praznoval v Kopru, kar je bil moj vrhunec leta, saj sem rojstnemu kraju in sebi podaril srečanje, na katerem smo se lahko mlajši in starejši brez obveznosti družili že v popoldanskem času. Sezona na Ibizi je bila tudi zelo zanimiva. Letos smo začeli z organizacijo lastnih večerov z imenom Next Wave. Prva sezona je bila zelo uspešna in čez celo poletje so pri nas gostovala zelo zanimiva imena, kot so Raresh, Rhadoo, Livio & Robi, Ricardo Villalobos in drugi.

Že nekaj let živite na Ibizi. Je življenje tam takšno, kot ste si predstavljali?
Najbolj me privlači klima, ker je zelo prijazna moji naravi, zime so zelo mile skoraj neobčutne, poletja pa tudi niso vroča in se da preživeti tudi ob vročih dnvih, ker ves čas pihlja svež veter z morja. Druga stvar je mir, ki ga imam čez celo leto, sploh pa izven sezone, in svež zrak, ki ga vdihujem vsak dan. Tretje pa sezona, v kateri se cel svet zavrti v štirih do šestih mesecih. Vsako leto se srečujem s starimi prijatelji in spoznavam nove ljudi, tako da mi ni nikoli dolgčas. Tako da po divji sezoni prav paše malo miru v zimskem času.

Kaj je v glasbenem pogledu prinesla Ibiza 2011?
Kar se tiče mainstreama na Ibizi ne bi vedel, ker sem se bolj odmaknil in ne sledim oziroma me ne pritegne več, tako da bi lahko o tem kaj povedal. Ko govorim o mainstreamu, mislim na vse večje partije in klube na otoku, od DC10 pa do Pache in vse, kar spada vmes. Na underground sceni pa bi povdaril vsaj Dana Andreia, ki je letos večkrat navdušil publiko na otoku.

Sta se s Cassy že srečala ali pa jo vsaj glasbeno dobro poznate?
Cassy je že zelo dolgo aktivna na elektronski sceni v Berlinu in tudi na Ibizi, izdaja za založbo Perlon in druge, že dolga leta je rezidentka najuspešnejših underground partijev na Ibizi, Circo Loco in Cocoon. In ima zelo energične nastope, z zelo iskanimi ploščami in navdušuje publiko na vsakem nastopu. V Sloveniji je sicer manj poznana samo zato, ker je pri nas v zadnjih letih promocija elektronske glasbe zelo slaba in se žal pozna samo zvezdnike iz MTV. Midva se poznava že nekaj let, iz raznih afterjev na Ibizi.

Lani ste napovedali izid albuma. Kaj se je zataknilo?
Nisem bi povsem prepričan, da je končni izdelek to, kar želim izdati. Album sem posnel decembra, le zvokovno mi ni ustrezal in sem se ukvarjal z njim kar nekaj  časa med potovanji, pa še težava je bila, da sem vse skupaj delal v svojem malem studiju na Ibizi, kjer nisem imel prave reference. Tako da sem bil šele letos, konec septembra, nekako zadovoljen z izdelkom. Še ko sem ga predstavil v Sloveniji, sem bil skoraj prepričan, da je to končni izdelek. A še vedno ni bilo to to, publika in sam na dogodku smo bili kar navdšeni, vendar po podrobnem poslušanju v studiju sem opazil da to še ni to. No zdaj je stvar skoraj že prodana večji založbi, a naj njeno ime do podpisa pogodbe ostane skrivnost.

16 let Ambasade Gavioli in vi kot njen prvi ambasador. Bi nam razkrili najbolj razvraten ali pa vsaj zabaven spomin?
Razvratov je že preveč na tem planetu, mislim da je čas, da se pove kaj bolj pozitivnega. Ambasada Gavioli je omogočila, da so se moje sanje o takem klubu s takimi gosti in partiji zgodile pri nas doma. Pripomogla je, da so se didžeji, kot je Ian F, navdihovali nad seti legendarnih mojstrov, kot so Laurent Garnier, Richie Hawtin, Jeff Mils, Surgeon, in podobni, ki so vsi nastopali v Ambasadi v prvih letih tega legendarnega kluba, ko sem skrbel tudi za bookinge. In ja, spet komaj čakam na nastop in na raznoliko publiko Ambasade Gavioli.

Nam zaupate, kaj boste naročili Božičku in dedku Mrazu?
Novo Zemljo (smeh).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.