Magazin
48 ogledov

Samski Srbi vabljeni v Grčijo

Grčija, Kreta Shutterstock
Nizka rodnost pesti tudi vasice in mesteca v Srbiji, ki so vse bolj prazna. Domiselnega načina, kako povečati število malčkov na ulicah svojega mesteca, so se spomnili v Jagodini.

Neporočene Srbkinje, ki so že dopolnile 30 let, so bile povabljene, da se prijavijo na brezplačne počitnice v Grčijo, kjer bodo dobile družbo neporočenih prebivalcev srbskega mesta Jagodina. Idejo je dobil župan Jagodine, ki želi povečati število porok in dvigniti rodnost v svojem mestecu. V Jagodini živi veliko malce starejših neporočenih moških in žensk, zato se je župan Dragan Marković odločil, da jih povabi na brezplačen dopust v Grčijo, kjer bi se spoznali in v prihodnosti morda tudi poročili.

Žensk še manjka

Da bi se prijavilo tudi čim več žensk, so starostno mejo z 38 let spustili na 30, so povedali na mestni skupščini v Jagodini, kjer so včeraj objavili še en poziv samskim ženskam, starim med 30 in 45 let, naj se odločijo za počitnikovanje in mogoče v Grčiji spoznajo svojega bodočega moža. Doslej naj bi se na potovanje v Grčijo, ki bo konec septembra, prijavilo 150 moških in 25 žensk iz Jagodine. Ženske so torej še vedno zelo iskane!

Komentarjev 1
  • privat 09:01 15.avgust 2011.

    koga briga za srbijo in njihovo rodnost?? Prej izumrejo prej bo mir na balkanu!