Magazin
41 ogledov

Snežna dežela odpira vrata

otrok Shutterstock
Jutri se s svetovnim dnevom snega v Planici odpira Snežna dežela.

Kljub skromnim snežnim padavinam je zima brez dvoma tu, od jutri pa bo vsaj v delu države tudi snežilo. V Planici se namreč s svetovnim dnevom snega ob 10. uri odpira letošnja Snežna dežela, ki ponuja zabavo in dogodivščine za vso družino.

Skoki, tek in labirint

Snežna dežela je nastala v sklopu evropske iniciative Pripeljite otroke na sneg, ki želi otrokom od 4. do 14. leta približati dejavnosti na snegu. Jutri se bodo otroci v družbi smučarske tekačice Petre Majdič in nekdanjega smučarskega skakalca Francija Petka ob odprtju udeležili raznovrstnih športnih dejavnosti. Preizkusili se bodo lahko na mali smučarski skakalnici, bolje spoznali tek na smučeh, se pomerili v hokeju na ledu z metlami, iskali izhod iz snežnega labirinta in se s tubami spuščali po belih strminah.

Vsi, ki imajo namesto športa tudi na prostem raje umetniško ustvarjanje, pa se bodo lahko preizkusili v ustvarjanju snežnih skulptur. Poleg vsega naštetega jih jutri ob 12. uri čaka glasbeno presenečenje. Snežne dejavnosti za otroke bodo sicer na ta dan organizirano potekale od 9. do 14. ure, ko se 
prireditev konča.

Do Kranjske Gore po lisico

Čeprav boste utrujeni od drčanja po strminah in kepanja, vam po koncu prireditve ostane ravno še dovolj časa za družinski sprehod. Podajte se naprej po dolini ali se napotite v Kranjsko Goro na čaj in prigrizek, saj vas od nje loči le slab kilometer. Ta konec tedna bo tam še posebno živahno, saj se je z Mariborskega Pohorja tja preselilo tekmovanje za 
zlato lisico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.