Magazin
31 ogledov

Sprehodite se po Pop-up domu

Pup-up dom
1/4
Pup-up dom
Danes je vrata za javnost odprl Pop-up dom, enomesečna trgovina, postavljena v meščansko stanovanje sredi Ljubljane, ki združuje svež kreativni potencial mladih oblikovalcev in podporo uveljavljenih slovenskih podjetij.

Projekt, ki avtorjem omogoča priložnost, da se predstavijo na drugačen, nekonvencionalen način, sta javnosti predstavila Marko Orel, mladi raziskovalec, ki se pri nas in v tujini ukvarja z organizacijo dogodkov in črpanjem nepovratnih finančnih sredstev, ter Maša Ogrin, arhitektka, ki sodeluje na projektih za spodbujanje in krepitev iniciative mlajše generacije na področju arhitekture in oblikovanja.

"Projekt Pop-up dom je eden izmed inovativnejših projektov zadnjih nekaj let, ki se bo odvil na slovenskih tleh. Z vzpostavitvijo stanovanja, ki bo potekala po vzoru tistih, ki so jih v 60. in 70. letih prejšnjega stoletja projektirali slovenski in jugoslovanski pohištveni koncerni, bomo poskušali domači javnosti približati delo mladih slovenskih ustvarjalcev," razlaga Orel.

V meščanskem stanovanju sredi Ljubljane lahko tako opazujete in preizkusite izdelke, začutite atmosfero celostne ureditve in spoznate sodelujoče oblikovalce. In če se boste v kakšen kos pohištva ali dodatkov še posebno zagledali, ne smete izpustiti zaključne dražbe izdelkov in pohištva, ki bo 18. novembra.

Za vsakega nekaj

Program pa se ne osredotoča le na izdelke industrijskega oblikovanja. "Pop-up dom zajema tudi kulinariko, modno oblikovanje, ilustracijo in nešteto drugih načinov posameznikovega izražanja. Posebno težo dajemo tudi akademskemu delu, zato znotraj projekta prirejamo tudi tako imenovana Pop-up predavanja," dodaja Ogrinova.

Več o programu in dogodkih preberite tukaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.