Magazin
238 ogledov

Srednja leta se začnejo pri 55-ih

ženska Shutterstock
Čeprav je do sedaj veljalo, da se srednja leta začnejo okoli 40 leta, pa je raziskava pokazala, da se nova srednja leta začnejo pri 55 letih.

Britanci se imajo za starejše šele, ko dopolnijo 70 let, nova srednja leta pa se začnejo pri 55 letih, pravijo rezultati javnomnenjske raziskave izobraževalne spletne strani Love to Learn, ki je zajela tisoč Britancev, starejših od 50 let.

Čeprav se je sedem od desetih Britancev, ki so šele stopili v 50. leta, uvrstilo v srednja leta, pa so sodelujoči v raziskavi začetek obdobja srednjih let v povprečju opredelili pri 54 letih in 347 dnevih. Samo manjšina, oziroma približno eden od petih verjame, da se srednja leta začenjajo po 60. letu starosti, ugotovitve raziskave na svoji spletni strani povzema britanski BBC.

In kdaj se srednja leta končajo? Odgovor sodelujočih v raziskavi se je v povprečju gibal pri 69 letih in 2777 dnevih.

Evropejci "še mladostnejši"

Nedavna raziskava britanske organizacije Age UK, ki si prizadeva izboljšati življenje starejših, pa se je medtem osredotočila na vprašanje, kako sebe vidijo Evropejci. Ti se, za razliko od Angležev, v srednja leta uvrščajo pri 62 letih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.