Magazin
32 ogledov

Telovadba očetov z dojenčki

oče, otrok, telovadba Shutterstock
Kljub prihodu dojenčka se telesna aktivnost za očete ne konča. Z nekaj uporabnimi vajami si lahko znova krepijo mišice.

Mnogi bodoči očetje so prepričani, da bodo po rojstvu otroka ob kakršnokoli telesno aktivnost, ki so jo prakticirali pred prihodom novega družinskega člana. Sprememba je zaradi pomanjkanja časa in energije sicer opazna, vendar ni vse črno. Ameriški naravni zdravilec Joshua Levitt predlaga, da svojega otroka spremenite v "telovadnico". Z vrsto različnih vaj si lahko očetje  povrnejo mišice, obenem pa se še bolj zbližajo z otrokom.

Levitt je prišel na idejo iz lastnih izkušenj. Ko je po dolgem in napornem dnevu zvečer prišel domov, mu je žena v roke porinila jokajočo hčerko in rekla, da je na vrsti on. Ker božanje, ljubkovanje in šepetanje niso pomagali, se je ulegel na hrbet, dojenčico položil na prsi in jo začel dvigovati. Dojenčica se je začela smejati, sam pa je začutil tricepse. Ugotovil je, da mu ustreza še več podobnih vaj dvigovanja, kar pa je postala njegova dnevna rutina. "Ko so otroci malo večji in težji ter imajo boljše ravnotežje, sam postajam močnejši. Tudi ko se bodo začeli plaziti in hoditi, se telovadba ne bo končala," je še povedal.

Vaje, ki jih priporoča:

  • Delovanje prsnih mišic. Lezite na hrbet, otroka pa primite pod pazduho. Dvigujte ga in spuščajte.
  • Razgibavanje ramen. Pripnite otroka v avtomobilski sedež, slednjega pa postavite poleg stola. Z eno roko in kolenom se oprite na stol, se upognite v kolkih ter z ravnim hrbtom dvigujte in spuščajte avtomobilski sedež.
  • Krepitev kit v podkolenskem zgibu. Stojite z nogami narazen, v širini ramen, otroka držite v naročju. Z ravnim hrbtom se upogibajte v kolenih.
  • Vaje za hrbet. Lezite na tla, obrnjeni z obrazom proti tlom. Iztegnite roke naprej, dvignite otroka, zadržite in spustite. S tovrstno vajo boste krepili zgornji in spodnji del telesa.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.