Magazin
192 ogledov

V novo leto na prostem

Ljubljana Saša Despot
Na Prešernovem trgu v Ljubljani bo letos na silvestrovo bolj umirjeno, saj se praznovanje seli na obnovljeni Kongresni trg.

Ponudba silvestrske zabave na prostem je tudi pri nas vsako leto pestrejša. Božično-novoletne tržnice in polnočni ognjemeti so stalnica že v vseh večjih slovenskih mestih, pripravili pa smo vam kratek pregled dogodkov, ki se bodo na silvestrovo odvijali na mestnih trgih.

Ljubljana na Kongresnem

Tradicionalno ljubljansko silvestrovanje na prostem ima letos pomembno novost, saj se bo center dogajanja preselil s Prešernovega trga na pravkar obnovljeni in veliko večji Kongresni trg. Tam bodo občinstvo zabavali Novi Fosili, Jan Plestenjak in Čuki, na drugih mestnih trgih pa bo poskrbljeno tudi za drugačne glasbene okuse. Na Trgu francoske revolucije bo tako prevladovala alternativna glasba (skupine The Canyon Observer, Negligence, Pankrti, Niet, The Toasters), Pogačarjev trg bo v znamenju slovenskih izvajalcev popularne in narodno-zabavne glasbe, na Mestnem trgu pa bodo zbrane zabavali Anika Horvat z bendom Time to Time in Nina Pušlar s skupino.

V Mariboru Tanja Žagar

Tudi Mariborčani bodo letos silvestrovali na novi lokaciji, saj bodo leto 2012 dočakali na Trgu Leona Štuklja skupaj s Tanjo Žagar, po polnoči pa jih bo zabavala Helena Blagne Zaman. Za najvztrajnejše bo tempo do 4. ure držal Show band Klobuk. Štajerska prestolnica bo sicer začela praznovati že zelo zgodaj, saj bo glasbeni uvod v silvestrovo (Čudežna polja in Pidži country band) na prostem na sporedu že ob 11. uri.

V Kopru Zoran Predin

Praznovanje vstopa v novo leto bo pestro tudi na Obali. V koprski taverni se rajanje začne ob 17. uri z otroško predstavo, v večernih urah pa se boste lahko zabavali z Zoranom Predinom, skupino Cover Lover in Aniko Horvat. Na Titovem trgu boste lahko silvestrovali v družbi legendarne slovenske skupine Pepel in kri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.