Magazin > VIP
8014 ogledov

Ameriška zvezdnica gola v svet poslala močno sporočilo

Lizzo Instagram
"Razmišljam, kako je ta država v lasti zatiralca in kako so zatirani zaprti v dolino kapitalizma."

Včeraj je bil v ZDA volilni dan, številni hollywoodski zvezdniki so že mesece prej spodbujali k temu, naj se ljudje udeležijo volitev, večina izmed njih je odkrito podprla Joea Bidna.

Na Instagramu pa je s provokativna fotografijo, na kateri je na pol gola, na pol ovita v ameriško zastavo, oglasila tudi raperka Lizzo.

"Ko pomislim na to državo, ne mislim na njene zakone, mislim na njene ljudi. Razmišljam o tem, kako smo bili vzgojeni v domoljube nasilja, propagande in vojne. Razmišljam, kako je ta država v lasti zatiralca in kako so zatirani zaprti v dolino kapitalizma. Mislim pa tudi na mlade, ki nočejo biti po žlici hranjeni z neresnicami. Mislim na starejše, ki so se upirali sovražnim predsodkom, tudi kadar se je to zdelo nemogoče .... Zaradi vas še vedno upam. Verjamem v državo, ki uči pravo zgodovino, da bomo lahko bolje razumeli, kje živimo in kaj lahko naredimo bolje. Verjamem v državo, ki posluša krik protestnikov in ne politizira smrti. Verjamem v obnovo te čudovite dežele in spoštovanje skupnosti ljudi, ki so imeli Ameriko, preden so jo kolonizatorji preimenovali. Verjamem v pravičnost, enakost, popolno odstranitev religije s krajev, kamor ne sodi. Naj religija živi v cerkvah in bogoslužnih prostorih ... tihe molitvene sobe, vesele občine .. in zunaj kongresa. Verjamem v vse to, in če verjamem, lahko vidim. Morda ne jutri, morda ne danes, vendar nekoč, če bomo ostali proaktivni. Mi ljudje, VSI ljudje, si to zaslužimo. Danes je zadnji dan glasovanja. Ostanite v vrsti, bodite odločni in zahvaljujem se VAM za glasovanje," je Lizzo zapisala pod, dobesedno, na pol golo fotografijo.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

When I think of this country I don’t think of its laws I think of its people. I think about how we were raised to be patriotic of violence, propaganda & war. I think about how this country is owned by the oppressor and how the oppressed are locked in a valley of capitalism. But I also think of the young people who refuse to be spoon fed mistruths. I think of the elders who bucked against hateful prejudices even when it felt impossible.... Because of you, I’m still hopeful. I believe in a country that teaches the true history so we can better understand where we live and how we can do better. I believe in a country that listens to the cries of the protester and doesn’t politicize death. I believe in restoration of this beautiful land and respecting the communities of people who owned America before colonizers renamed it. I believe in fairness, equality, a complete removal of religion in places where it does not belong. Let religion live in the churches and places of worship... the quiet prayer rooms, the joyful congregations.. and out of Congress. I believe in so much, and if I believe it one day I can see it. It may not be tomorrow it may not be today, but it will be one day if we stay activated. We the people, ALL the people, deserve it. Today’s the last day to vote. Stay in line, stay determined and thank YOU for voting.

A post shared by Lizzo (@lizzobeeating) on

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice