Magazin > VIP
16 ogledov

Angelina vrača udarec hrvaškemu novinarju

Angelina Jolie Reuters
Angelina Jolie bo skušala na sodišču ovreči obtožbe hrvaškega novinarja, da je njen režiserski prvenec V deželi krvi in medu plagiat.

Zatem ko se je Angelina Jolie lani soočila z obtožbami Jamesa J. Braddocka (oziroma Josipa J. Kneževića), da je njen scenarij za film V deželi krvi in medu plagiat, se je hollywoodska zvezdnica sedaj odzvala na njegove očitke. In sicer je ta teden skupaj s producentsko hišo GK Films in distribucijsko hišo FilmDistrict na losangeleškem okrožnem sodišču predložila dokumente na 13 straneh v dokazilo, da ni ukradla zgodbe za svoj film iz njegovega romana Zlomiti dušo, ki ga je izdal leta 2007. Joliejeva namreč zatrjuje, da je navdih za svojo vojno dramo, pod katero se je podpisala tako pod scenarij kot režijo, dobila pri svojem delu ambasadorke Združenih narodov v Bosni.

Hrvaški novinar sicer v svoji tožbi, ki jo je sprožil le nekaj tednov pred premiero lani decembra, še zatrjuje, da naj bi se kar nekajkrat pogovarjal s producentom Ericom Sarkićem o tem, da bi njegovo zgodbo iz romana prelili na filmska platna, zatem pa naj bi bil šokiran, ko je izvedel, da isti producent sodeluje z Angelino pri filmu z identično zgodbo. Kmalu zatem je sprožil tožbo.

Komentarjev 3
  • Avatar vili100
    vili100 21:30 09.september 2012.

    Z Hrvati imeti opravka je že od negdaj znana zgodba.

  • esimslo 20:01 09.september 2012.

    Še danes se pridruži igri in pomagaj Sloveniji , da si opomoremo od Vojne z Itlajani.Registracija na tej povezavi http://j.mp/NaW0IN Je spletna igra, kjer lahko postanete podjetnik, vojak, politik ali celo predsednik. Slovenija je že bila med ...prikaži večd mocnejšimi državami. Vendar pocasi pada zaradi premalega števila igrlacev.Trenutno v Sloveniji sodeluje slabih 630 ljudi trenutno najvecja država pa je Polska s kar 3,120 prebivalci. Slovenija ima zelo velik potencial in za razvcet potrebuje vec ljudi. Trenutno nacrtujemo ter že izvajomo napad nad Itlajane ter obrambo pred Madzari.Zavezniki Slovenije so zlo dobro sodelujemo z Hrvati, Grki in še in še…..Trenutno smo najbolj povezani s Hrvati ter Grki predvsem zato, ker veliko naših preostalih zaveznikov, ne pomagajo kot bi lahko oziroma morali. Naši najvecji nasprotniki so Madzari,italjani ter njihovo zavezništvo, ki trenutno prevladuje na vseh podrocjih.Zaenkrat se kar dobro

  • Tona Melona 18:58 09.september 2012.

    s identično zgodbo ...... A me zaposlite kot lektorja?