Magazin > VIP
2947 ogledov

Bo Lagerfeldovo premoženje podedovala njegova mačka?

Karl Lagerfeld mačka Choupette
Kosmata burmanka bi lahko postala najbogatejša mačka na svetu.

Mačka preminulega modnega oblikovalca Karla Lagerfelda Choupette je bila že sedaj ena najbolj slavnih mačk v modni industriji, kosmata burmanka pa bi lahko postala tudi najbogatejša mačka na svetu. Ikona modnega sveta Lagerfeld je namreč še pred smrtjo zagotovil, da bo modrooka ljubljenka do konca mačjega življenja uživala v luksuzu.

Osemletna muca je uživala v bogastvu, vse odkar jo je Lagerfeld "ugrabil" leta 2011 od svojega mladega prijatelja in manekena Baptista Giabiconija.

Že precej pred smrtjo pa je kreativni direktor modne hiše Chanel zagotavljal, da bo štirinožna prijateljica do konca uživala v življenjskem slogu, ki ga je vajena, kar pomeni z lastnimi telesnimi stražarji in hišnima pomočnicama.

Karl Lagerfeld Magazin Lagerfeldova mačka ima dve služkinji

"Choupette je premožna punca," je nekoč dejal za francosko televizijo, ko je namignil, da je navedena tudi v oporoki. "Ima svoje bogastvo," je dodal. Po nekaterih ocenah ima mačka "pod šapo" že okoli tri milijone evrov, ki jih je zaslužila z nastopi v oglasih. "Če se karkoli zgodi, oseba, ki bo skrbela zanjo, ne bo ostala brez sredstev," je še dejal.

Choupette je že dlje časa kultna figura v modnem svetu. Na družbenem omrežju Instagram ima več kot 130.000 sledilcev. Premoženje Lagerfelda, ki je umrl star 85 let, se sicer ocenjuje na okoli 200 milijonov dolarjev.

Karl Lagerfeld Cara Delevingne Magazin Umrl legendarni modni guru Karl Lagerfeld
Sorodne novice