Magazin > VIP
10601 ogledov

Britanska kraljica noč preživela v bolnišnici

Kraljica Elizabeta Profimedia
Britanska kraljica Elizabeta II. je zaradi preiskav noč s srede na četrtek preživela v bolnišnici, vendar se je v četrtek že vrnila v grad Windsor in je dobro razpoložena, so po poročanju tujih tiskovnih agencij sporočili iz Buckinghamske palače.

95-letna monarhinja je v sredo odpovedala uradni obisk na Severnem Irskem, iz Buckinghamske palače pa so sporočili, da so ji zdravniki priporočili počitek ter da razlog za obisk bolnišnice ni covid-19.

Kraljico so pregledali specialisti v zasebni bolnišnici kralja Edwarda VII. v središču Londona, poročajo tuje tiskovne agencije.

"Upoštevajoč zdravniške nasvete, naj nekaj dni miruje, je bila kraljica v sredo na preliminarnih preiskavah. V dvorec Windsor se je vrnila v času kosila in je dobro razpoložena," so sporočili iz palače. Kraljica, ki je na prestolu od leta 1952, že opravlja svoje dolžnosti, so dodali.

Kraljica ima sicer natrpan urnik, odkar se je v začetku oktobra vrnila s svojega posestva Balmoral na severovzhodu Škotske, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Prejšnji teden je imela govor na otvoritvi valižanske skupščine v Cardiffu, konec tedna pa je preživela dan na dirkališču v Ascotu.

V ponedeljek je imela virtualno avdienco pri novem generalnem guvernerju Nove Zelandije, v torek pa je sprejela dva veleposlanika, prav tako preko videopovezave. V torek zvečer je v Windsorju gostila sprejem voditeljev mednarodnih podjetij, poroča AFP.

Elizabeta II. je pred dnevi zavrnila hudomušno nagrado za starejše, ki jo podeljuje britanska revija The Oldie, ker da pri 95 letih še ne izpolnjuje kriterijev za to nagrado. "Njeno veličanstvo verjamejo, da je človek star toliko, kot se počuti," so reviji pred dnevi sporočili iz kraljičine palače.

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 2
  • David_Boyle 16:09 22.oktober 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali v zaključnem obdobju zelo enostavno, samo sledite navodilom na tem blogu ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • Avatar zoo
    zoo 12:44 22.oktober 2021.

    Prišel vrag po svoje :D