Magazin > VIP
21 ogledov

Charlene vedela, da ji je usojen

Albert, Charlene Wittstock EPA
Prvič sta se monaški princ Albert in Charlene Wittstock zagledala leta 2000, zaljubila pa šele pet let pozneje.

Leta 2000 se je Južnoafričanka Charlene Wittstock v Monte Carlu udeležila tekmovanja v plavanju. Usoda je hotela, da je takrat poklepetala tudi s princem Albertom, velikim športnim navdušencem. "Bil je izjemno očarljiv," se snidenja spominja bodoča monaška princesa, a zaljubila se vanj takrat še ni. Je pa takoj vedela, da sta si usojena. "Zašibila so se mi kolena. To je sicer banalna fraza, a resnična. Vedela sem, da je pravi zame." Albert je tistega dne vse plavalce najprej povabil na večerjo, nato pa v disko. In tam sta se s Charlene zbližala. Svetlolaska ga je tako očarala, da jo je odpeljal na vrt palače in ji pokazal gugalnico, na kateri je sedel, medtem ko mu je njegova mati brala zgodbice iz Knjige o džungli, ki je v njem vzbudila zanimanje za Afriko, celino, s katere prihaja Charlene. Vrt palače ima očitno magične sposobnosti. Na njem je namreč tudi Albertov oče Rainier III. dvoril Grace Kelly, s katero se je nato tudi poročil. Naslednji dan je Albert Charlene še poklical, nato pa sta za nekaj let izgubila stike.

Charlene Wittstock, Albert | Avtor: Reuters Reuters
Zopet sta se videla decembra 2005, ko je oba na praznovanje novega leta povabil skupni prijatelj. "Šele takrat me je povabil, naj se z njim udeležim zimskih olimpijskih iger v Torinu 2006."

Tam se je začela njuna ljubezenska zgodba in njeno čakanje. Štiri leta je pridno ždela v senci princa, enega najbolj zaželenih samcev sveta. Brezposelna, brez univerzitetne izobrazbe in brez znanja francoščine so jo namestili v stanovanje nekje v centru Monaka, daleč stran od njene domovine. Takrat se uradno še ni govorilo o ljubezni. Charlene naj bi v Monako odpotovala zaradi boljših pogojev za plavanje. Brez uradnega naziva oziroma statusa je princa spremljala na dogodke, ko si je to zaželel. Vedno tiha in smehljajoča se. Četudi se je vsa kneževina svetlolaski sprva posmehovala, Charlene, uspešna plavalka, ki je leta 2000 tekmovala celo na olimpijskih igrah, ni izgubila živcev. Tudi zgodbice o Albertovih nezakonskih otrocih (mati enega je stevardesa iz Toga, mati drugega pa Američanka) je niso spravile s tira. Čas si je krajšala s plavanjem, vrtnarjenjem, igranjem golfa in branjem.

"Spremljali in ocenjevali so vsak njen gib. A ona je zelo močna oseba, zelo naravna in neposredna. In uspelo je," se Charleninih začetkov na dvoru spominja francoski novinar Stéphane Bern.

Prvi večji uspeh v javnosti je Charlene, ki se ni smela udeležiti proslave ob Albertovem abrahamu, doživela na poroki švedske princese Victorie, na katero je lahko pospremila Alberta. Ni namreč v navadi, da nekdo z modro krvjo na tako pomemben dogodek pripelje spremljevalko, s katero ni poročen oziroma vsaj zaročen. Švedskemu protokolu je Albertova poteza povzročala nemalo sivih las. Le kam bodo Charlene posadili? Ni članica dvora, ni diplomatka ali slavna oseba. Na koncu je v cerkvi lahko sedela za monaškim knezom. Tri dni po poroki na Švedskem se je tudi Albert odločil za zaroko. 23. junija lani sta jo razgasila svetu, 19. novembra pa je Charlene svojega zaročenca pospremila k maši, v čast knezu, ki je del državnega praznika. Tam jo je sam nadškof prisrčno pozdravil. Charlene je prišla na cilj!

Čaka jo pomembna naloga

Tako kot od Kate Middleton se bo tudi od Charlene pričakoval potomec. Albertova nezakonska otroka nimata pravic do prestola, zato se jima mora čim prej roditi prestolonaslednik. Albert je star že 53 let in njegovi podložniki si po njegovi smrti ne želijo premladega kneza oziroma kneginje.

Še pred to nalogo pa jo je čakala cela vrsta drugih dolžnosti. Od zaroke dalje se lepotica pospešeno uči francoščine in protokola, postala pa je tudi katoličanka. Nova Grace Kelly? Vsaj tako se zdi. Charlene so že od samega začetka primerjali s pokojno kneginjo. Eni so njeno "kopiranje" hvalili, drugi kritizirali. Nato pa so se pojavila še namigovanja o lepotnih operacijah. Si je popravila zobe, nos, oči in dojke? Nemška revija Bunte je prva opozorila na njeno večjo ustnico.

Kako je živeti pod nenehnim obstreljevanjem tabloidov, še kako dobro vesta Albertovi sestri Caroline in Stephanie, ki sta svojo bodočo svakinjo vzeli pod okrilje. Charlene bo vsake pomoči več kot vesela. Na lastni koži je namreč občutila, kako je živeti v majhni državici daleč od doma. "Ljudje, s katerimi sem se družila v Monaku, se niso poistovetili z mojo mentaliteto in smislom za humor. Čeprav sem v Monaku spoznala veliko izjemnih ljudi, nanje gledam le kot na znance. Tukaj imam le dva prijatelja," je že pred časom povedala Južnoafričanka, ki upa, da bo lahko modernizirala 900 let staro kneževino. Med drugim bi v Monako rada pripeljala Starbucks in butik Manolo Blahnik.

Če bo bodočega moža lepo pogledala, se ji bo želja verjetno izpolnila. Tako kot se izpolni večina želja princes v zlatih kletkah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.