Slovenija
17 ogledov

S princem se je srečal tudi Türk

Slovenski predsednik Danilo Türk in monaški knez Albert med srečanjem v Monaku l EPA
V uradu predsednika Danila Türka so nam potrdili, da je princa Alberta med dopustom v Portorožu obiskal tudi predsednik. Šlo naj bi za povsem neuradno srečanje.

"Knez Albert II. Monaški se je v Sloveniji mudil na zasebnem obisku. Ob tej priložnosti ga je sprejel tudi predsednik republike dr. Danilo Türk," so nam povedali v predsednikovem uradu.

Če je na obisku voditelj tuje države, ga predsednik vedno nekje sprejme, nam je še povedal Boštjan Lajovic iz urada: "Predsednik ga je sprejel, ker je to del običajne gostoljubne prakse."

Obisk zaseben, prav tako vsebina pogovorov

Lajovic dodaja, da je do srečanja prišlo na Obali. Informacij, o čem sta državnika govorila, in drugih podrobnosti iz urada, ker je šlo za zasebni obisk, niso posredovali. Zaradi zasebne narave srečanja tega tudi niso zabeležili na uradni spletni strani predsednika republike.

Kot smo pisali včeraj, je monaški princ Albert brez napovedi ali zbujanja preveč pozornosti konec tedna preživel v Portorožu. Princa, ki se bo naslednji teden poročil, so sicer ujele varnostne kamere enega od portoroških lokalov, kjer se je s spremstvom zabaval skoraj do jutra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.