Magazin > VIP
3362 ogledov

Dekleta pozor! Ti filmi ogrožajo vaše ljubezensko življenje

Beležnica
Slaba novica. Srce parajoči filmi so slabi za vas in vaše ljubezensko življenje.

Umazani ples

Problem: Legendarni plesni film je za vaše ljubezensko življenje zelo slab, saj se ženskam, ki si ga ogledajo ali ga obožujejo zdi, da morajo v življenju pričakovati, da bodo spoznale svojega heroja, ki jih bo odrešil vseh muk.

"Zakaj potrebuje moškega, da jo reši? Ta zgodba implicira, da bo Baby celo življenje odvisna od Johnnyja. Ne more pričakovati, da bo njen partner rešil vse njene težave," je povedal Gurpeet Singh, psihoterapevt za pare.

via GIPHY

Nothing Hill

Problem: Nerealno je, da spoznamo osebo in se vanjo zaljubimo na prvi pogled, poleg tega pa se izkaže, da je prav ona naša sorodna duša.

"Romantično je misliti, da obstajajo ljudje, ki so naše sorodne duše in da jo bomo slej kot prej spoznali. Ljudje gledajo filme kot je Nothing Hill in pričakujejo, da se bo to zgodilo tudi njim. To je mit. To se ne zgodi tako zlahka. Ne smete se usesti na udoben kavč in čakati na tistega pravega. Pri iskanju partnerja moramo biti aktivni in ne pasivni," pravi Jo Barnett, učiteljica zmenkarij.

Beležnica

Problem: Film prikazuje pričakovanja, ki jih je nemogoče izpolniti.

"Noah gradi hišo za Allie. Piše ji pismo za pismom, da jo čaka. Umreta tako, da se držita za roke … Film govori o idealizirani ljubezni, k v resničnem svetu ne obstaja. Če boste verjeli v takšno ljubezen, boste nezadovoljne v vseh odnosih, ki jih boste imele z moškimi. Ljudje nismo popolni in tudi ljubezen ni popolna," pravi Singh.

via GIPHY

Briljantina

Problem: Popolna sprememba za nasprotni spol.

"Sandy se mora popolnoma spremeniti, da bi bila Dannyju zanimiva. Zakaj bi to kdo sploh naredil? Zakaj bi Sandy sploh bila s takšno osebo? Že res, da se nasprotnosti privlačijo, a kaj, če prav nasprotnost postane glavna težava? Skupne vrednosti so tiste, ki zvezo zadržijo skupaj. Če se ljubezen 'zgodi' na osnovi telesne privlačnosti, ta ne bo imela dolgega roka," je povedal Singh.

via GIPHY

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice