Magazin > VIP
19252 ogledov

Foto: Tako bo Lado Bizovičar počastil spomin na pokojno mamo

lado bizovičar Pop TV
V spomin na Barbaro Bizovičar prirejajo spominsko projekcijo odprtega tipa.

Po dolgotrajni bolezni, zaradi katere se je iz Gane vrnila nazaj v Slovenijo, se je konec februarja poslovila Barbara Bizovičar, mama voditelja in igralca Lada Bizovičarja.  Barbara je od leta 2004 živela v Gani. Začelo se je z izjavo “Jaz bi kar ostala” in končalo z deset tisoč kvadrati, na katerih je zrasla vas, ki jo obišče tudi več sto Slovencev na leto.

"Izbrala sem eno parcelo in si rekla, da moram domov po denar in da bom videla, ko me je ravno klical sin (Lado Bizovičar, op. a.) in me vprašal, kaj želim za novo leto. In sem odgovorila: 'Veš kaj, letos mi ne kupi parfuma, ampak parcelo v Gani.' Najprej je mislil, da se šalim, potem pa me je vprašal, kam naj mi pošlje denar in koliko potrebujem. Pravzaprav mi je parcelo kupil za darilo," je leta 2012 povedala v intervjuju za zurnal24.si. 

Prav leta 2012 so o njej posneli tudi dokumentarni portret Doma v Afriki. Film o upokojenki, mami, babici in prababici, ki do prvega potovanja v Gano ni šla dlje od Dalmacije. S  tem filmom bodo drug teden počastili spomin nanjo, kot je na svojem Instagramu včeraj objavil. Spominsko projekcijo filma Doma v Afriki bodo predvajali 16. marca, ob 19.00 v ljubljanskem Siti Teatru, vstop bo prost. 

Lado Bizovičar | Avtor: Instagram Instagram

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice