Magazin > VIP
50 ogledov

Hit postala šele pod pravim imenom

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Po razkritju skrivnosti, da je debitantski pisatelj Robert Galbraith v resnici J. K. Rowling, je njena nova kriminalka na Amazonovi lestvici poskočila za 5.000 mest.

Avtorica knjig o Harryju Potterju J. K. Rowling je napisala kriminalni roman The Cuckoo's Calling o vojnem veteranu, ki postane zasebni detektiv, ter ga namesto pod pravim imenom izdala pod moškim psevdonimom Robert Galbraith

Pisateljica, ki je prodala več milijonov izvodov knjig o mladem čarovniku, je bila pod krinko debitantskega pisca precej manj uspešna kot mladinska pisateljica, saj je bilo prodanih samo 1.500 izvodov kriminalke, nato pa se njena sreča obrnila, ko je časnik Sunday Times razkril pravo identiteto avtorja knjige. Ko se je v javnosti razvedelo, da je Galbraith pravzaprav Rowlingova, je prodaja njenega novega romana na Amazanovi lestvici najbolj prodajanih knjig poskočila za kar pet tisoč mest, kar verjetno ni razjezilo niti Rowlingove, čeprav si je želela, da bi psevdonim ostal skrivnost še nekaj časa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.